JVM: Uppförsbacke till sjätte plats - Svenska Bowlingförbundet
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hamad, World Bowling Sofia Myllymäki

JVM: Uppförsbacke till sjätte plats

2018-08-01 08:58
De svenska flickorna kämpade sig till en sjätteplats efter tre serier av lag-distansens kval sent i går. Med hälften av spelet kvar har de 33 poäng till Finland som just nu ligger fyra. - Vi jobbade i konstant uppförsbacke, säger Sofia Myllymäki.
  • Uppdaterad: 2018-08-01 08:58

Alla flick-lag verkade ha det jobbigt i den första serien av lag-distansen. Bara fyra av de tjugo deltagande nationerna lyckades ta sig över 800-strecket: England, Finland, Korea och hemmanationen USA som tog ledningen på 832. Sofia Myllymäki, Hanna Engberg och bronsparet i 2-manna: Alida Molander och Cajsa Wegner stannade på beskedliga 733.
- I första serien är det ingen riktigt någon som får till det, säger Team X-Caliburs Sofia Myllymäki.

Precis som hos pojkarna ökade sedan den generella resultatnivån i nästföljande serie, hos flickorna dramatiskt. Snittpoängen gick från 186 i första serien till 197 i andra och det blågula laget kom upp i 831. Men Sofia Myllymäki tycker att det hade kunnat bli mer.
- Vi hade aldrig någon riktig fly utan vi jobbade på och täckte våra rutor och överlevde serien hela tiden, säger 20-åringen.

Cajsa Wegner Med 809 i gårdagens avslutande serie har de svenska flickorna placerat sig på en sjätte plats halvvägs. Sofia Myllymäki och hennes lagkompisar är med det 33 poäng ifrån Finland som just nu ligger på den fjärde plats som är sista semifinalplatsen där medalj är garanterad, och det tack vare en kämpainsats.
- Det kändes som vi jobbade i konstant uppförsbacke, säger göteborgaren.

I All-event, som avslutas samtidigt som lagtävlingen, idag 15-18 (svensk tid) är BK Femtionians Cajsa Wegner, som gör sitt tredje och sista JVM, bästa svenska på en tolfte plats. 20-åringen är 88 poäng från koreanskan Sunhwa Hong som ligger trea just nu. Leder gör Breanna Clemmer, USA, före Juliana Botero, Colombia.

Även Alida Molander, 18e plats, och Sofia Myllymäki, 20e plats, har goda möjligheter att ta sig vidare bland de 24 som går till det avslutande cup-spelet Masters som spelas under fredagen.

 

Följ mästerskapet via dess hemsida där det finns resultat, scoring och livestream: http://2018wyc.worldbowling.org/ 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan - sista anmälan 15/9

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info