JVM:Pojkarna tia halvvägs - Svenska Bowlingförbundet
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hamad, World Bowling

JVM:Pojkarna tia halvvägs

2018-08-01 08:37
Under tisdagen spelades den första halvan av kvalet i lagtävlingen på Junior-VM i Detroit, USA och de pojkarna ligger, just nu, på en tionde plats, 60 poäng från en semifinal. - Taktiskt sett var vi inte riktigt med, säger William Svensson.
  • Uppdaterad: 2018-08-01 08:58

Tre medaljer har de svenska pojkarna tagit på de första två distanserna av Junior-VM som spelas just nu på Thunderbowl Lanes i Detroit, USA. I går kväll spelades så de första tre serierna av kvalet i den finaste distansen: fyr-manna. Robert Lindberg, Alfred Berggren, Emanuel Jonsson och William Svensson spelade förmiddagspasset men hamnade efter topplagen direkt.

William SvenssonMed 775 i den första serien var de blågula pojkarna 165 poäng efter ledande Japan som drog iväg med 940 från start. När den generella resultatnivån sedan ökade följde svenskarna med men kunde inte riktigt få med sig alla käglor och de fick ihop 850 och 840.
- Som exempel hade jag själv ett slag utanför fickan under de två sista och får inte ens ihop 450, säger den 11-faldige JEM-medaljören William Svensson, BK Kaskad.

Västervik-sonen berättar att banorna bröts ner annorlunda i dagens lag-pass än de tidigare passen när färre spelare har stått på banorna. Det gjorde att den taktik som varit så framgångsrik tidigare inte riktigt fungerade längre, även om de spelade bra.
- Taktiskt sett så var vi inte riktigt med vilket gjorde att vi hade svårt att strikea, till skillnad från de andra nationerna. Det var samma friktion som innan men den rätta lösningen var att stå kvar längre till höger, säger 17-åringen.

Robert Lindberg, som tidigare under mästerskapet har lyckats väldigt bra på nyoljat med en ganska rak linje, avslutade med 233 och 231 under passet. Hans linje är någonting som det svenska laget kommer att titta på när det imorgon är dags för andra halvan.
- Robert hade bäst de sista två och han stod kvar längre höger medan vi andra förflyttade oss vänster och hade svårt att få loss sista käglan, säger William Svensson.  

Upp till ledande Japan, som följde upp sina inledande 940 med 825 och 926, har de svenska pojkarna 226 poäng från sin tionde plats. Tvåa ligger Filippinerna, 104 poäng efter Japan. Trea är Malaysia med sin vänsterhänta stjärna Rafiq Ismail som ankare och på sista medaljplats för tillfället återfinns Qatar, 60 poäng före det svenska laget.
- Inför imorgon är vi väldigt positiva och kommer vara öppensinnade för att kunna strikea mer än idag, säger William Svensson.  

När lagdistansen idag avslutas med ett eftermiddagspass för pojkarna (19-22 svensk tid) skall också All-event avgöras. Där leder just nu Ghanim Aboujassoum från Qatar 31 poäng före Koreanen Jaehyeon Han och norske Georg Skryten, som vann All-event på Junior-EM i Ålborg i påskas. Bästa svensk är Alfred Berggren på en femte plats, 26 poäng från prispallen. Även Robert Lindberg ligger bra till så här långt på en sjunde plats medan William Svensson och Emanuel Jonsson har 24 respektive 34 poäng upp till kvalgränsen för att få spela det avslutande cupspelet Masters.

Följ mästerskapet via dess officiella hemsida där det finns resultat, scoring och livestream: http://2018wyc.worldbowling.org/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan - sista anmälan 15/9

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info