JVM: Pojkarna slutade åtta - Svenska Bowlingförbundet
Hoppa till sidans innehåll

JVM: Pojkarna slutade åtta

2018-08-02 09:29
Trots tävlingarnas näst högsta serie lyckades de svenska pojkarna inte klättra upp bland medaljerna när lag-distansen sent i går kväll avlutades på Junior-VM i Detroit.
  • Uppdaterad: 2018-08-02 09:29

Det svenska pojklaget på juniorvärldsmästerskapen i Detroit, USA, med Robert Lindberg, Alfred Berggren, Emanuel Jonsson och William Svensson låg på en tionde plats när de tre sista serierna av lag-distansen spelades sent i går kväll, svensk tid. Det blågula laget, som upplevt att de inte riktigt hängt med taktiskt, hade då 60 poäng upp till den sista medaljplatsen.

Med alla spelare över 190 började dagen bra, men inte så strålande som en semifinalplats krävde. Det stod klart att två otroliga avslutningsserier skulle behövas för att hamna topp fyra. Samtidigt var det många lag som hittade höga slagningar. Finland, Mexiko och Malaysia var, till exempel, alla över 940.

I dagens andra och distansens femte serie började dock förhoppningarna stiga hos den tillresta svenska publiken, och de supportrar som satt uppe vid den dåligt fungerande resultatrapporteringen. De svenska pojkarna radade upp strike på strike och slog till med tävlingens näst högsta slagning över en serie: 979! Endast Qatars 982 i samma serie var bättre.

Med 269 ledde Kumla-sonen Robert Lindberg sina kamrater till stordåd: Alfred Berggren 237, Emanuel Jonsson 224 och William Svensson 249. Men det skulle krävas en nästan lika bra insats i sista serien för att klättra tillräckligt för att nå medalj. Någonting som visade sig vara övermäktigt.

Sista serien slutade med 766 och det svenska 4-mannalaget blev till slut åtta, 130 poäng ifrån Finland som slutade fyra och därmed tar sina första medaljer i årets J-VM. Kampen om medaljplatserna blev en riktig rysare där det skiljde bara 7 poäng mellan Mexiko på femte plats och både Finland och Qatar som spelade roll-off, som våra östra grannar förlorade, om 3e platsen.

Den finska VM-spelaren Niko Oksanen och hans kamrater får därmed möta kvalvinnarna Japan i sin semifinal medan Qatar tar sig an överraskningen Filippinerna som med ett oerhört stabilt spel tog andraplatsen över de 6 kvalserierna.

Den finska 19-åringens avslutning, 687 på de tre sista, gjorde dessutom att han lyckades klättra upp på bronsplatsen i All-Event. Där gick guldet, som förra mästerskapet vanns av Pontus Anderson, till Qatariern Ghanim Aboujassoum. Senast en Qatar vann All-event var 1992: Soud Al-Hajri. Silvret gick till den imponerande koreanen Jaehyeon Han, som i kvalet till 2-manana slog 1505!

Världsmästarna i dubbel: Alfred Berggren och Robert Lindberg slutade på sjätte respektive sjunde plats i All-event och får därmed stå över första omgången i det avslutande cupspelet Masters som påbörjas klockan 20:30 ikväll, svensk tid. Då kommer, den dubble junioreuropamästaren i just Masters, William Svensson att spela. 17-åringen klarade kvalgränsen till det avslutande cupspelet med 4 poängs marginal och kommer vara seedad 21a. Emanuel Jonsson missade tyvärr gränsen med 32 poäng.

Från och med torsdag kommer livesändningarna från Junior-VM i Detorit att sändas på ”The olympic channel” och går att se via World Bowlings hemsida: www.worldbowling.org .

Se alla resultat på mästerskapets officiella hemsida: http://2018wyc.worldbowling.org/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan - sista anmälan 15/9

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info