Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thomas Hegnelius Lukas Martinsson blev tvåa i Junior Irish Open (U12)

Junior Irish Open: ”Det kändes som hemma i Tingsryd”

06 NOV 2019 13:30
Fjorton svenska spelare var på den populära tävlingen Junior Irish Open som avgjordes i helgen, och det gick bra för flera svenskar, bland annat 11-årige Lukas Martinsson från Tingsryds KK. - Det var väldigt nervöst, det var ju ett annat land, säger
  • Uppdaterad: 06 NOV 2019 13:30

Junior Irish Open är en populär tävling på den europeiska ungdomstouren Youth European Tour och lockade 133 spelare från många olika länder. Fjorton svenska ungdomar flög iväg till äventyret i Dublin, där upplevde de att spela en bowlingtävling utomlands. För några, såsom Lukas Martinsson, var det första gången.
- Det är mycket roligare att spela utomlands, mer spänning och en större grej än att spela hemma i Sverige, säger 11-åringen.

Den unge Tingsryds-bowlaren, som har tre äldre bowlande bröder, tyckte att det var nervöst att spela utomlands. Allting är inte som hemma, det är mycket nytt att ta hänsyn till.
- Jag fick höra, innan start, att det skulle vara två banor fritt när vi spelade och det är jag inte van vid. Det var lite nervöst. Men när vi började var allt som vanligt, ingen lämnade två banor fritt och det var bra för då behöver man inte tänka på det, säger Lukas Martinsson.

Med 1076 på kvalets 6 serier gick Lukas Martinsson vidare som tvåa till den andra rundan, även där blev den högerhänta ynglingen tvåa, bakom den Maltesiske suveränen Kayden Lagana som snittade strax över 195 under tävlingen.
- Jag hittade ett bra spel, det kändes som hemma i Tingsryd. Jag fick hem bollen ordentligt och var lugn hela tiden, säger Lukas Martinsson.

I finalens ”Round robin” förlorade svensken först mot den slutgiltige segraren från Malta, sedan drog Lukas Martinsson in 255 och 210 vilket gav seger i de sista matcherna och en slutgiltig andraplats i tävlingen.
- Jag är lite besviken, det kunde ha gått bättre. Men jag är helt nöjd i alla fall, säger 11-åringen.

Till och med bättre gick det för Lukas Martinssons storebror, Jonathan. Den tidigare SM-guldvinnaren med Team Clan tog hem U-23-klassen före två skottar. Även den svenske juniorlandslagsmannen Robin Ilhammar vann sin klass, U-16 Pojkar, bland annat med hjälp av en 300-ing. Skånske Hugo Nilsson blev fyra i pojkarnas U-19 och den svenska tvåhandstjejen Nora Johansson slutade trea i U-19 för flickor.
- Det var roligt att tävla mot de som var i samma ålder, inte som i Junior Masters. Det var också spännande att vi pratade engelska på banorna. Det är jag inte van med, säger Lukas Martinsson.

Nästa tävling på juniorernas Europatour spelas i Amsterdam i början på nästa år.
- Dit åker jag gärna, säger Lukas Martinsson.

De svenska deltagarna:
Lukas Martinsson, Tvåa i U12
Violeta Spiller, Nia i U12

Robin Ilhammar Vinnare i U16
Simon Norrman, femma i U16
Emil Nilsson, elva i U16
Theo Steen, tolva i U16

Hugo Nilsson, fyra I U19
Eliaz Olsson, åtta i U19
Elis Jacobsen, trettonde i U19

Nora Johansson, trea i U19
Sunny Östling, femma i U19
Emma Mewen, tolva i U19

Jonathan Martinsson, vinnare i U24
Linnea Andersson, femma i U24

Se alla resultat här: http://www.tenpinbowling.ie/jio2019.html

Skribent: Markus Hegnelius & Thomas Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Lanetalk

 NM

Junior NM 13-16/11

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info