Hoppa till sidans innehåll

Junior-EM: Silver till Hanna Engberg i masters

21 APR 2019 17:54
Det blev ett silver i Masters till Hanna Engberg när Junior-EM i Wien idag avslutade med mastersslutspelet. Engelskan Isabel Allen vann en otroligt välspelad final. - Man vill ju alltid vinna, säger 17-åringen.
  • Uppdaterad: 21 APR 2019 17:54

I en av de mest välspelade mastersfinaler vi har sett vann Isabel Allen över svenska Hanna Engberg. Finalens första serie började med att engelskan rullade in nio raka kryss och tog ledningen med ett noll, i bäst av tre serier.
- Det var bara att fortsätta hålla lugnet, jag vet att det kommer fler serier, säger Hanna Engberg.

Den 17-åriga Kalmar-tjejen kvitterade sedan men i sista serien förstörde käglorna 2-8-10 svenskens segerchanser i den åttonde rutan. Samtidigt dubblade Isabel Allen och säkrade sitt fjärde EM-guld.
- Den var lite dålig av handen och jag fick inte den reaktionen jag ville. Då insåg jag direkt att det var kört, säger Hanna Engberg som ändå var ganska nöjd med sin dag:
- Jag har ju aldrig gått vidare i masters, jag har åkt ut direkt tidigare, så det var ju bra. Men det är ju inte kul att falla på målsnöret när man är i en final. Man vill ju alltid vinna, säger hon.

17-åringen åker från mästerskapet med 4 medaljer, brons i 2-manna (tillsammans med Ottilia Gunnarsson) och lag; Guld i All-event och så då ett silver i Masters.
- I helhet är det väl ett bra mästerskap, säger hon.

Tre andra svenskar var nära medalj och förlorade i kvartsfinal. 16-åriga Nora Johansson var tredjeseedad i cupspelet tog sig först vidare efter roll-off mot tyskan Nele Niehausen.
- Det var inte roligt, surt att jag missade spärren där tidigare i serien. Jag trodde inte att jag skulle gå vidare där, säger Nora Johansson.

Tvåhandsspelaren från Eksjö gick vidare från åttondelsfinalen men förlorade sedan i ”kvarten” mot maltesiskan Sara Xuereb, som besegrades av Hanna Engberg i semifinalen, och fick nöja sig med ett brons.
- Jag tyckte att jag gjorde det bra, men det räckte inte. Vi försökte matta ner min boll och förstöra lite för henne, men det fick inte, säger hon.

Den andra debutanten bland flickorna Ottilia Gunnarsson började redan i steg 1 med att slå ut italienskan Marcella di Pierro, för att sedan ta revansch från semifinalen i tvåmanna genom att slå ut norskan Nora Kjellås. Men i kvartsfinalen mot holländskan Beaudine Kriele tog äventyret slut.
- Jag bowlade jättebra, så här i efterhand. Det var i sista serien där jag inte riktigt fick till det. Jag tyckte att jag var bättre, jag skulle ha spärrat något till och hon skulle inte ha fått på sina vänster, säger Ottilia Gunnarsson.

Även Oliver Dahlgren började tidigt på morgonen i steg ett där norrlänningen först slog ut tysken Felix Hübner. Det följde 17-åringen upp med att slå ut den norske bronsmedaljören i All-event Jonas Dammen innan det tog stopp mot den tyska vänsterbombaren Paul Sullivan Purps.
- Jag hade väldigt dåligt carry. Jag fick kvar nian, tian och allt möjligt och det blev mer på hans sida, säger Oliver Dahlgren, som dock var stolt över dagens insats:
- Bowlingmässigt är det lätt min bästa dag, säger han.

För William Svensson stannade juniorframgångarna på 11 medaljer över fem europamästerskap. Idag avslutades hans sista junior-EM av Pyry Puharainen redan i steg två. Trots att det var mängder med bra matcher som spelades över hela hallen samlades större delen av publiken bakom tvåhandsspelarnas tungviktsfight.
- Det är klart att det är prestige mellan Sverige och Finland. Det var en kul match att spela förutom då att det gick som det gick, säger William Svensson.

Första serien blev en riktigt shoot-out där svensken var först att ”blinka” när kägla fyra stod i åttonde rutan. Alla slag innan dess var strike för båda spelarna. Inte heller i andra kunde Västervik-sonen rubba den finska stjärnan som sedan gick och vann guldet efter finalseger mot tysken Patrick Weichert. 
- Jag har haft svårt hela mästerskapet med att få till höga serier och när man då förlorade första på 267 var tungt. Sen försökte jag bryta mönstret och gå upp för honom och så, säger William Svensson.

Det blev förlust för William Svensson som dock kan se fram emot att spela senior-EM för Sverige senare i vår.
- Det känns som det är rätt tillfälle att gå över till seniornivån, säger han.

Se alla resultat här: http://www.bowlingresults.info/eyc/2019/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

SM
Individuella SM 2019
16/3 - 8/6
8-manna
SM-Slutspel 
Nyköping 17-19 maj
enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info