Hoppa till sidans innehåll

Junior-EM: Momentum

17 APR 2019 17:16
På junior-EM i Wien fick det svenska pojklaget en dålig start och fortsatte på det spåret medan flickornas lag fick en bra start och tog ledningen. Känslan är banorna är viktig. - Det är en stor del av det här, säger Ellen Ekholm.
  • Skapad: 17 APR 2019 17:16

Framgång föder framgång, när det går bra fortsätter det oftast att gå bra, det kallas momentum. Samtidigt gäller samma sak omvänt, börjar det gå dåligt är det lätt att det fortsätter på det sättet. Under lagspelets första dag på junior-EM i Wien provade de svenska lagen båda hållen. Pojkarna fick en tuff start medan flickorna öste på från början.
- Det är så mycket roligare att börja bra, då känns det som att det kommer gå bra hela tiden, säger tvåhandsspelaren Nora Johansson.

Nora JohanssonHela det svenska flick-laget började bra och skapade snabbt en positiv känsla nere på banorna. Varje spärr och strike fick ett jubel och en klapp. Med den sjungande svenska klacken bakom blev det roligt att spela bowling.
- Det blir ju en mäktigare känsla, säger Nora Johansson som började dagen med 254:
- Kul att visa vad man kan, säger hon.

De svenska flickorna hade så roligt att de tog ledningen efter den första serien, en ledning som de sedan utökade till andra. När de sedan skulle flytta till banorna 11/12 hade de gått sönder, igen. Det gjorde att de fick spela på nästa ospelat underlag och efter en paus följde inte momentumet med hela vägen.
- Det var synd att 11/12 krånglade så att vi fick ”börja om”. Jag har bestämt att det inte ska bli så imorgon, säger Ellen Ekholm.

Trots 714 i sista leder de svenska flickorna när halva kvalet av lagdistansen är spelad, nio poäng före Danmark. Enligt Ellen Ekholm beror ledningen på den känsla de byggde upp.
- Vi var verkligen ett lag idag och pushade varandra hela tiden. Det är superviktigt och det är en stor del av det här. Om en i laget faller följer ofta laget efter, jag tycker att vi löser det här bra, säger hon.

För de svenska pojkarna var dagen precis motsatt. De började med att se Danmark lyckas slå 930 i första  serien på samma banpar som de själva fick ihop nästan 200 poäng mindre.
- Vi gjorde ett bra jobb med att spela upp banan och när vi inte kan ta vara på det och de andra gör det, då blir det en tråkig stämning, säger förbundskapten Robert Andersson.

Efter den starten är det lätt att börja hänga lite med huvudet, framförallt för orutinerade juniorer. William Svensson, som gör sitt femte junior-EM, var den enda i det svenska laget som spelade bra till en början.
- Det drar lätt ner laget när inte alla hittar, då är det också svårt att göra upp gemensamma gameplans och sådant, säger William Svensson.

När det börjar dåligt fortsätter det gärna på samma sätt och även i andra serien hade de svenska spelarna käglorna emot sig. Slog de ett mindre bra slag blev de straffade och det var inte säkert att de fick strike på de bra slagen.
- Det är klart att det är tufft där ute. Det är svårt att få igång laget när inte alla får det att funka. Vi försöker ändå allt vi kan, säger 18-åringen som ser framåt mot morgondagen:
- Vi får ta med oss det som är positivt. Sista serien är ändå på ”pari” och några av oss hittade ett bra lir där. Det är bara att glömma den här dagen. Vi är bara 140 pinnar efter. Det ser lite mörkt ut men vi har definitivt inte gett upp, säger William Svensson.

Se alla resultat här: http://www.bowlingresults.info/eyc/2019/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

J EM
J-EM 15-21/4
Livestream

SM
Individuella SM 2019
16/3 - 8/6
ParaSM
Para SM 2019
4/5 - 12/5

enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info