Hoppa till sidans innehåll

Junior-EM: Medalj till flickorna i dubbel

16 APR 2019 17:01
Debutanten Ottilia Gunnarsson och Hanna Engberg har säkrat Sveriges första medalj på Junior-EM i Wien när de idag tog sig till semifinal i dubbel. Klockan 17:15 möter de Norge. - Man vill ju göra det bättre än förra året, säger Hanna Engberg.
  • Skapad: 16 APR 2019 17:01

Förra året förlorade Hanna Engberg, då tillsammans med Judith Friman, i semifinalen på dubbeldistansen under junior-EM i danska Ålborg, och tog ett brons. I år får Kalmar-tjejen en ny chans. Den här gången tillsammans med debutanten Ottilia Gunnarsson har Hanna Engberg åter igen tagit sig till en semifinal i dubbel på junioreuropamästerskapen.
- Väldigt roligt, säger Hanna Engberg.

Det var den rutinerade Team X-Calibur-spelaren som började bäst av de två tjejerna idag. Med 16 bollar i strikefickan på de första två serierna inledde den regerande mästarinnan i singel med 460. I den tredje serien stötte dock båda tjejerna på problem på banorna 5 och 6.
- Det var nog mest att jag bytte boll när jag inte borde ha gjort det. Vi tyckte att banan tog väldigt tidigt och då bytte jag klot, men egentligen borde jag bara ha flyttat vänster, säger Hanna Engberg.

Ottilia GunnarssonNär hon sedan bytte tillbaka till sitt favoritklot smällde hon in 279 i fjärde och i serien efter började Ottilia Gunnarsson att hitta sitt spel vilket ledde till att det svenska paret avslutade med 854 på de sista två serierna.
- Jag ger mig aldrig. Lite upp och ner för min del men Hanna spelade väldigt bra, säger Ottilia Gunnarsson som var nervös i början:
- Ja, det var lite nervös, särskilt när man inte fick in de första rutorna så blev det mer nervöst, säger hon.

Hanna Engberg slog 1345 på sina 6 serier i dubbelkvalet, ett resultat som var 80 poäng högre än någon av de andra 65 deltagarna på junior-EM. Tillsammans med Ottilia Gunnarsson blev det en andra plats i kvalet.
- Jag behöll lugnet och hade ett bra läge med förstabollen. Sen var det bara att täcka upp det som blev kvar. Ta sig till fickan, säger hon.

Klockan 17:15 på tisdagskvällen spelar lag Gunnarsson/Engberg semifinal mot Norges förstalag medEllen Ekholm Nora Kjellås och Sofia Hultstedt som slutade trea i kvalet medan den andra semifinalen avgörs mellan Holland 1 (Sharon Rietvald & Beaudine Kriele) och Finland 1 (Mila Nevalainen & Peppi Konsteri). Det andra svenska paret: Ellen Ekholm och Nora Johansson slutade 11.
- De är väldigt besvikna nu men det tycker jag inte de behöver vara. De gjorde en bra uppryckning, säger förbundskapten Robert Andersson.

Efter en tuff, strikefri, inledningsserie av den 15-åriga debutanten Nora Johansson, ställde Ellen Ekholm upp och stöttade sin lagkamrat. Både med fina siffror och som stöd bakom ansatsen.
- Jag tycker Ellen ska ha en jätteeloge för det hon gör. Hon betedde sig på ett väldigt moget sätt, säger Robert Andersson.

Nora JohanssonEfter den känslomässiga inledningen började de båda spela bättre och bättre och avslutningen lovar gott inför framtiden. Nu är den första distansen avklarad för flickorna och nu tror Robert Andersson att det kommer gå bättre för de flesta av de svenska juniorerna som provar på detta för första gången.
- På mästerskap brukar man ofta prata om att man ska ta en ruta i taget. Men det är väldigt lätt att säga. Det krävs en hel del träning och rutin för att faktiskt göra det, säger han.

 Följ mästerskapet på dess hemsida: http://www.oeskb.at/eyc2019/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

J EM
J-EM 15-21/4
Livestream

SM
Individuella SM 2019
16/3 - 8/6
ParaSM
Para SM 2019
4/5 - 12/5

enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info