Hoppa till sidans innehåll

Junior-EM: ”En OK start”

15 APR 2019 18:00
När Junior-EM startade i Wien idag med pojkarnas dubbel blev Sverige utan medalj. Men det var en OK start säger den rutinerade William Svensson. - Det är godkänt spel, säger han.
  • Uppdaterad: 15 APR 2019 18:00

Västerviksonen William Svensson gör sitt femte och sista junior-EM i år. 18-åringen, som redan är uttagen till senior-EM i sommar, var idag, tillsammans med Team Pergamons Oliver Dahlgren, först ut av alla svenskar på årets mästerskap i pojkarnas dubbel. Men redan från start fick den svenska duon problem.
- Det blev en tråkig början med en massa banfel. Det är verkligen ingenting man önskar, säger William Svensson.

Efter bara tre och en halv spelad ruta i första serien, på banorna 11/12, fick det svenska paret flytta till ett helt ospelat banpar. Efter två provslag på varje bana lyckades Oliver Dahlgren och William Svensson få ihop 357 vilket gjorde att de var över hundra poäng från ledningen.
- Efter det kommer vi tillbaka starkt tycker jag. Vi hittade båda ett bra spel och fick ett bra ”go” i laget, säger William Svensson.

Efter den första serien ökade de båda tvåhandsspelarna till 413 i andra, 430 i tredje och 482 i fjärde. Trots en lovande start i femte sjönk resultatnivån lite i femte innan en stark avslutning på 461 gjorde att de första svenskarna ut hamnade på en fjärde plats i den första, av två, starter.
- Det är en OK start. Det är godkänt spel, säger William Svensson.

Robin Ilhammar med Kristoffer Ruothula Svensson i förgrundenTyvärr räckte inte resultatet till medalj (det blev en femteplats) eftersom det tyska andralaget, med tvåhandsduon Paul Sullivan Purps och Patrick Weichert, bombade på friskt i det andra passet. Det svenska paret i eftermiddagspasset, debutanterna: Kristoffer Ruohtula Svensson och Robin Ilhammar började bra med 440 i första men tappade sedan.
- I första serien gick det bra men med Uretan sen så måste vi ha mattare klot de två serierna efter och sen måste vi våga börja runda och flytta mer vänster, säger Robin Ilhammar.

Förutom den taktiska biten hade Kristoffer Ruothula Svensson stora problem med de hala ansatserna. När han inte lyckades stå still när han skulle släppa klotet blev timingen fel och därför fick han svårt att leverera klotet som han vill.
- Vi ska tvätta av sulorna med vatten och torka av dem inför varje slag med en handduk framöver, säger förbundskapten Robert Andersson som såg hur mycket de båda grabbarna ville.
- Frustation är det första ordet som kommer till mig. Man vill så mycket och så blir man mer och mer frustrerad när det inte går som man vill. Det blev lite väl hängigt och det blev mer fokus på att det gick dåligt än vad man ska göra, säger han.

Trots att det bara blev en tjugosjunde plats för Kristoffer Ruothula Svensson och Robin Ilhammar tyckte den senare av de två debutanterna att det var en häftig upplevelse att få spela Junior-EM för Sverige.
- Det är roligt. Det är skönt att vara på plats och komma igång, säger han.

Imorgon kliver flickorna in i mästerskapet när de spelar sitt kval i dubbeln. Då kommer den regerande mästarinnan i singel: Hanna Engberg spela förmiddagsstarten tillsammans med debutanten Ottilia Gunnarsson. På eftermiddagen spelar den rutinerade Ellen Ekholm tillsammans med tvåhandstjejen Nora Johansson från Eksjö som spelar sitt första mästerskap.
- Jag tror tjejerna har en bra chans. Det har sett stabilt ut på träningen med vissa toppar. Det är ingen jättesiffernivå så det gäller att ha tålamod, säger förbundskapten Robert Andersson.

Följ mästerskapet på: http://www.oeskb.at/eyc2019/welcome/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

J EM
J-EM 15-21/4
Livestream

SM
Individuella SM 2019
16/3 - 8/6
ParaSM
Para SM 2019
4/5 - 12/5

enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info