Hoppa till sidans innehåll

Junior-EM: Brons för de svenska flickorna

16 APR 2019 20:36
Den första svenska medaljen på årets junior-EM i österrikiska Wien blev ett brons till Ottilia Gunnarsson och Hanna Engberg i flickornas dubbel. Norge blev för svåra i semifinalen. - Jag är nöjd med ett brons, säger Hanna Engberg.
  • Uppdaterad: 16 APR 2019 20:36

Den svenska duon Ottilia Gunnarsson och Hanna Engberg säkrade medalj i flickornas dubbel, på europamästerskapen för juniorer i Wien, idag genom att bli tvåa i kvalet. För att bestämma vilken valör det skulle bli fick de möta Norge, med Nora Kjellås och Sofia Hultstedt, som kvalificerat sig som trea.
- Det var en väldigt svängig match som gick mycket fram och tillbaka. Vi bjuder och de bjuder, säger Hanna Engberg.

Först med att bjuda var det svenska laget som hade 3 tomrutor på de första 6 slagen. När norska Nora Kjellås då inledde med fem raka strike tog Norskorna en kraftig ledning. Som mest ledde norskorna med nästan 70 poäng. Då satte Hanna Engberg igång samtidigt som motståndarna bjöd tillbaka.

När 18-åringen satte sitt femte raka kryss hade Sverige tagit över ledningen i semifinalen. Men när Nora Kjellås, återigen, började välta in sin strike och svenskorna inte riktigt fick käglorna att ramla åt sitt håll kunde Sofia Hultstedt säkra en finalplats för Norge.
- Det är små marginaler som avgör i en semifinal. Det handlar om att få några trill med sig och det fick Norge idag, säger Hanna Engberg.

Debutanten från Skåne, Ottilia Gunnarsson, tog ett brons i sin landslagsdebut men var oerhört besviken efter semifinalförlusten.
- Jag tycker att det är lite synd att jag inte kunde hjälpa till som jag hade velat, säger hon men tror samtidigt att hon snart kommer vara glad.
- Jag tror inte det har sjunkit in ännu. Det tar nog några dagar, säger hon.

För Hanna Engberg blev det tredje raka bronset i dubbel. Förra året förlorade hon semifinalen mot England tillsammans med Judith Friman och för två år sedan tog hon brons tillsammans med Mathilda Tidbeck. 
- Jag är nöjd med min insats idag. Sedan vill man alltid ha mer, säger hon.

I finalen fick Norge sedan möta det finska paret Mila Nevalainen och Peppi Konsteri, som slagit ut Holland i sin semifinal. Guldet gick då till Finland efter att Peppi Konsteri avgjort med en otroligt viktig fyrling på slutet. Bland pojkarna tog Holland, med Brent de Ruiter och Mike Bergmann guld eftersom de täckte alla sina rutor i finalen, vilket Tyskland med tvåhandsduon Paul Sullivan Purps och Patrick Weichert inte gjorde. Brons bland pojkarna till Finland och Tyskland 2.

Imorgon kommer det nya chanser då det är dags för det första passet i lag-distansen. Pojkarna spelar sina tre serier på förmiddagen och flickorna på eftermiddagen. Inför det har många av de svenska spelarna blankat upp sina spärrklot så att de inte ska få lika mycket skruv på andraslagen, vilket än så länge har varit ett problem.
- Vi hoppas på ett bra spelpass imorgon, säger Hanna Engberg.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

J EM
J-EM 15-21/4
Livestream

SM
Individuella SM 2019
16/3 - 8/6
ParaSM
Para SM 2019
4/5 - 12/5

enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info