Hoppa till sidans innehåll

Jösse tog viktiga poäng av Tegnér

2018-03-10 18:30
Under lördagen spelades fem derbymatcher i herrarnas Elitserie. Den kanske viktigaste matchen spelades mellan Tegnér och Jösse i Säffle. Båda lagen var innan matchen på samma poäng och slåss om att slippa kval.
  • Uppdaterad: 2018-03-10 18:31

Serieledande Pergamon utökade sin ledning när de på lördagen avfärdade Alingsås på hemmaplan i Partille. Matchen var avgjord redan efter tre serier och det stjärnspäckade hemmalaget verkade ordentligt inspelade på den medellånga profilen Elit 41.

Förutom de "ordinarie" toppbowlarna, som hemmapubliken nu blivit vana att se, stod också PBA-spelarna Francois Louw(Sydafrika) och Dominic Barrett(England) med i startåttan. Barrett plockade fyra banpoäng tillsammans med Jesper Svensson för det svarta laget. Matchen slutade 15-5.

Kaskad tog emot Glam vilket många nog trodde skulle bli en föga intressant match med tanke på att Norrköpingsgrabbarna hade hemmabanor. Glam spottade dock upp sig ordentligt och satte press på hemmalaget genom att hålla 8-7 inför sista serien. Men där tog det stopp.

Efter en kalasbra tredjeserie från Örebroarna ville det sig inte alls i den fjärde. Kaskad tog greppet och med 4-1 kunde de gå ifrån och vinna matchen med knappa 11-9. Filip Wilhelmsson och Marcus Karlsson plockade tre viktiga poäng för Kaskad. Bortalaget toppades av Robert Lindberg, som även han tog tre poäng till sitt lag tillsammans med Niclas Lindholm.

Team Clan var på besök hos Falkenberg. Gästerna öppnade starkt och gick omgående till 10-5 med riktigt höga slagningar på den litet kortare Elit 39, som ju visat sig gynsam kägelpoängmässigt i tidigare matcher för herreliten. Falkenbergs Fredrik Nertling stod för matchens högsta slagning med 990.

Trots att Clan gjorde en störtdykning i sista serien kunde de plocka hem de två banpoäng som behövdes för att skriva segersiffrorna till 12-8 i egen favör. Falkenberg hade ingen dålig slagning, 7091, men mot Clans 7322 räckte det inte till vinst.

När det var dags för Värmlandslagen att mötas för andra gången på säsongen visade Jösse att de är starka även på bortaplan i Säffle. I det första mötet, i Arvika, blev det 10-10 men den här gången gick Jösse ifrån till vinst mot Tegnér redan efter tre serier. Hemmalaget snyggade till siffrorna ordentligt i sista serien och matchen landade på 12-8.

Båda Arvikabröderna Jansson stod på banorna den här helgen och var etta och tvåa resultatmässigt. Mattias toppade med hela 1033 (269-245-221-298) före Markus som hade 976, dock plockade han "bara" en banpoäng tillsammans med Mattias Nilsson tillskillnad från Markus som tog fyra. Det är tungt att torska ett banpar efter 523, men säkert minst lika roligt att vinna på 525 (Peter Johannesson/Joakim Nordén). I övriga två fall hade hemmalaget sex poängs marginal.

Tegnér blev i och med resultatet snuvade på viktiga poäng kring kvalstrecket där de nu är på samma poäng som Stureby men har betydligt sämre diff. Jösse däremot hoppade upp ett par snäpp på något "säkrare mark" för att slippa kval.

I Helsingborg bjöd serietvåan Göta på uppvisning för gästande Full House. Med seriesiffrorna 4-1 rakt igenom gick de tämligen enkelt till vinst med 16-4. På många bord var det "stolpe ut" för Full House som inte var riktigt så avhängda som siffrorna visar. Ett banpoäng tappades med en poäng och överlag var Göta det starkare laget när det gällde att "knyta ihop säcken" i slutrutorna.

För tabellen innebär resultatet att Göta håller andraplatsen bakom Pergamon medan Full House håller sig i mitten av de tre kvallagen i nedre halvan av tabellen på behörigt avstånd från att bli direkt utslagna men med endast en poäng upp till "förnyat kontrakt".

Skribent: Helena Ericson
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter

SM-veckan
2018-03-22
Final damer 13.05
Final herrar 16.10 

Individuella SM 23/2-27/5

BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info