Hoppa till sidans innehåll

Joline  tog sitt tredje SM-guld

02 JUL 2019 11:43
Joline Persson Planefors från Team X-Calibur kunde i SM-finalen mot Spader Dam:s Sandra Andersson kunde efter bra avslutning vända ett stort underläge till seger med 179-163.
  • Uppdaterad: 02 JUL 2019 11:43

Tyvärr blev det inte ett lika bra spel  för finalspelarna, som dom visade upp under måndagen. De tre tjejerna hada alla sina problem. I semifinalen  mellan Sandra Andersson och X-Caliburs Viktora Johansson startade Sandra med en trippel, samtidigt som Viktoria Johansson satte flera tomrutor. Matchen slutade 193-137 till Sandra Andersson som bara för två veckor sedan vann på den amerikanska proffs-touren.

I finalen började både Joline Persson Planefors och Sandra Andersson med en strike. Men sedan strulade det rejält framförallt för Joline. Efter striken kom det en miss och sedan tre genomskärare som gjorde att Sandra Andersson hade ett övertag på 41 käglor efter fem spelrutor. Men sedan hittade Joline sitt strikespel, samtidigt som Sandra hade några missar.

Joline satte tre strike och en åtta som avslutning och därmed kunde Joline Persson Planefors inkassera sitt tredje SM-guld. Gulden kommer alla med fyra års mellanrum, första guldet 2011 sedan 2015 och nu 2019.
- Att jag kunde vinna är verkligen lite chockartat, då jag fick en körig start, säger Joline Persson Planefors i SVT:s segerintervju. Joline som vann med 179-163.
- Jag kände att det gick bra på inspelningen, men sedan floppade det, jag blev dock inte stressad då jag såg att Sandra också hade problem.

Sandra Andersson från Spader Dam i Helsingborg har haft ett strålande spel de senaste veckorna som kulminerade med vinsten i damernas proffs-tour.
- Det var en dröm och verkligen stort, säger Sandra Andersson:
- Jag är givetvis besviken att det inte blev guld nu, jag kände mig inte bekväm med mitt spel i finalen, säger Sandra.
Både Sandra och Joline skall spela VM i Augusti och närmast åker bägge till Spanien för Brunswick Madrid Challenge.

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info