Hoppa till sidans innehåll

Joline Persson Planefors och Markus Lenefjäll klara för TV-finalerna

01 JUL 2019 19:43
Inför tisdagens finaler i Elit-SM är det Team X-Caliburs Joline Persson Planefors och nyblivna Kaskad-spelaren Markus Lenefjäll som står etta på stegen när TV-finalerna spelas.
  • Skapad: 01 JUL 2019 19:43

På måndagen startade det med fem serier för de 12 som kvalificerat sig till finalen. På damsidan var det Jenny Wegner Femtionian och fjolårsvinnaren Annie Thorell Spader Dam som tidigt var med i toppen. Jenny hade fina 1161 på de fem kvalserierna. På tredje plats bland de åtta som fick spela round robin var X-Caliburs Josefin Hermansson.

Men i round robin över åtta serier där det är 30 poäng till vinnaren blev det en rejäl omkastning i resultatlistan. Ledande Jenny Wegner tappade snabbt ledningen och Joline Persson Planefors som var sjua på de första fem serierna storspelade och gick snabbt upp i toppen:
- Det fungerade bra även på de fem första serierna, men jag hade problem på ett banpar som jag fick spela två gånger på, säger Joline Persson Planefors.

Joline öste på och vann sex av de sju matcherna. På de ätta serierna (utjämningsserien inräknad) hade Joline goda 1866. Klubbkamraten Viktoria Johansson avancerade till andra plats och får där möta Spader Dams Sandra Anderson i en match om att få möta Joline i kamp om  årets SM-guld. Joline har vunnit SM 2011 och 2015, skall det ännu en gång bli fyra år mellan SM-gulden?
- Ja det skulle vara trevligt. Jag har en bra känsla och mitt spel fungerar bra, säger Joline Persson Planefors.

På herrsidan var det den nyblivne Kaskad-spelaren Markus Lenefjäll som var i topp från start till mål. Markus var den ende tvåhands-spelaren i finalfältet. Markus startade direkt i de första kvalserierna med 262 och fortsatte i toppen. Närmast under de första fem serierna var Team Pergamons Benjamin Jonsson.

Även i round robin spelet så kunde Markus Lenefjäll hålla undan med att vinna sex av sina sju matcher och därmed stå som etta inför finalspelet om guldmedaljen.
- Det är verkligen lite chockartat att nu stå som etta inför TV-finalen:
- Jag hoppas på att det skall bli en rolig upplevelse, säger Markus Lenefjäll som nu är med i bruttotruppen inför U21 VM nästa år.

Clans landslagsspelare Pontus Andersson som var på femte plats efter de första fem serierna avancerade ganska snabbt upp bland topp tre. Pontus kunde hålla den platsen och får på tisdagen spela en match om att få möta Markus Lenefjäll i en match om SM-guldet. Det blir Benjamin Jonsson som blir motståndaren till Pontus om en finalplats

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info