Hoppa till sidans innehåll

Joline och Celine överst på pallen

2017-11-05 21:01
När krutröken hade skingrats efter Round Robin i DV8 Origo Ladies Tournament stod Joline Persson Planefors, X-Calibur och Celine Larsen, Merci, högst upp på prispallen med varsin prischeck.
  • Uppdaterad: 2017-11-05 21:01

Dagen inleddes med kvartsfinal i båda klasserna. Kvaltvåan i handicapklassen, Johanna Hedlund, kunde stå och se mamma Yvonne stänka in hela 1475 för att toppa kvarten och gå vidare till nästa steg. Elin Granström från Sollentuna var tvåa med 1370 och Spader Dams Emma Andersson trea med 1331. Celine Larsson från Merci tog sig vidare som fyra. Felicia Bergvall, Kaskad, knep den åttonde platsen för att ta sig till semi. 1259 krävdes det.

Openklassen toppade Josefin Hermansson med 1372. Ännu en Spader-spelare, Anna Andersson, var tvåa med 1308 och Linnéa Rundgren, B-K Eva med 1296. Filippa Persson var sist till semi med 1231.

I semifinalen klev placeringarna 1-8 i båda klasserna in i spelet. Handicapklassens toppar hade en mindre lyckad dag, medan Amelie Holgersson, SIK, som tog sig vidare via Genvägen, slog 1475 i semin. Kaskads Viktoria Karlsson, som vann klassen i fjol, slog 1389 och Mathilda Tidbeck, B-K Eva, gjorde 1338. För att gå vidare krävdes 1272, och den platsen gick till norskan Sandra Hansen från Fredrikstad.

I Openklassen fortsatte Jossi Hermansson att dominera. Det här passet var hon bäst på 1343. Susanna Kiiskinen, B-K Eva, följde med 1325, skuggad av Bågens Isabelle Hultin med 1322. Åttonde och sista plats gick till Joline på 1254.

-          Nina kom och sa att jag var vidare som sista, säger Joline, som sitter på tåget hem till Köpenhamn. Jag trodde att jag var ute, så det var en glad överraskning, och hundra poäng, som jag hade till Jossi, det är ju ingenting i matchspel. Det var bara att köra!

I matchspelet fick Joline också till en smakstart med 258 och seger mot Susanna Kiiskinen. Det blev seger även i andra, och bra resultat i tredje, även om det blev förlust mot Isabelle Hultin där – 225 mot 224.

Isabelle i sin tur öste på rätt bra ett tag och var uppe i ledning. 170 och förlust i sjätte serien blev dyrbart för Issa, då Joline samtidigt gjorde 246 och vann, och Cajsa Wegner dessutom hittade strikeskorna. Ida Andersson blev Isabelles överman i sista och Issa slutade trea. Cajsa besegrade Joline i sista serien och tog sig därmed upp på andra plats, men Jolines ledning gick det inte att göra något åt.

-          Jag visste faktiskt inte att jag ledde, jag fokuserade bara på att göra bra slag. Jag såg ju att jag förlorade mot Cajsa, men jag vände inte på resultatpappren förrän vi var klara och då först såg jag att det var god marginal! Det var första gången jag vann den här tävlingen, vilket gör det extra kul. Eva-turneringen och Olympia Ladies har jag vunnit tidigare, men här har det inte velat sig. Det känns riktigt, riktigt bra!

I handicapklassens matchspel var Celine Larsen helt outstanding. Hon vann sex av sju matcher och snittade 220 utan hcp. Amelie Holgersson blev tvåa och Viktoria Karlsson blev trea och knep en pallplats även i år.

Tävlingsgeneralen Sebastian Gustavsson är ganska nöjd och rätt så trött när jag pratar med honom.

-          227 starter är OK, men lite till borde det gå att få upp starterna. Kul att vi har fått hit tio norska spelare, och det kan nog bli fler. Vi har i år 35 spelare som aldrig varit här förr, och det är jättekul, men nog skulle jag vilja se några spelare till. Förhoppningsvis kommer de nästa år!

Skribent: Catharina Blixt Jeppsson
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info