Hoppa till sidans innehåll

Jesper Svensson tog sin åttonde PBA-titel

28 SEP 2019 17:04
Tvåhandsdemonen från Vimmerby Jesper Svensson vann världstourtävlingen i Thailand och tog därmed sin åttonde proffstitel. - Det betyder mängder, säger 24-åringen.
  • Uppdaterad: 28 SEP 2019 17:04

Med en helt sanslös start på finalsteg fyra tog sig den svenska landslagsstjärnan Jesper Svensson till toppen av stegfinalen i Världstourtävlingen som avgjordes idag i Bangkok, Thailand. Team Pergamons tvåhandsspelare började med 289, 300, 290 och vann passet, över 6 serier, helt överlägset med 317 poäng. Men själv säger han att han egentligen inte vet vad det gjorde att det gick så bra.
- Vet faktiskt inte. Jag spelade bra, matchade upp väl med klot och så vidare, säger han.

Det sanslösa resultatet gjorde att 24-åringen från Vimmerby fick vänta, högst upp på stegen, tills amerikanen Sean Rash slagit ut sin vänsterhänta landsman Ryan Ciminelli och blev finalmotståndare för svensken.
- Jag hade en uppgift idag. Det var att avsluta det jag hade börjat tidigare under dagen. Jag skulle ta vara på mina slag och se till att min serie skulle bli svårslagen, säger Jesper Svensson.

Båda finalisterna ställde ett hål i ruta två men när amerikanen ställde ytterligare ett i ruta fyra tog svensken ledningen. Ett försprång som han sedan utökade med en trippel. När den svenske, VM-bronsmedaljören sedan satte en dubbel i sista var det klart. Jesper Svensson vann nästan 320 000 svenska kronor och sin åttonde titel på PBA-touren.
- Med alla omoljningar så blev banorna mycket svårare och 211 visade sig vara nog, säger en lättad segrare.
- Ganska mycket lättnad. Den senaste 1,5 åren har varit ganska mediokert tycker jag, och man börjar tvivla på sig själv. Men idag bevisade jag för mig själv att jag aldrig någonsin ska tvivla på min kapacitet. Det känns skönt, såklart, att jag lyckades avslutade det som började så bra i morse, säger Jesper Svensson.

Det är någonting speciellt med Världstourtävlingen i Thailand. 2016 vann Jesper Svensson den och för två år sedan nådde han återigen finalen, men föll då mot hemmaspelaren Yannaphon Larpapharat.
- Uppenbarligen är det något. Kanske tillfälligheter, kanske inte, säger Jesper Svensson.

Den andra svensken som gick till final: Kim Bolleby, försvann i finalsteg tre och slutade på en 29e plats.

Se alla resultat här: http://www.abf-online.org/results/ttbawbt19_Rnd3.htm

 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info