Hoppa till sidans innehåll

Jesper Svensson överlägsen segrare

2017-03-19 19:01
Kvalvinnaren Jesper Svensson, Team Pergamon, dominerade även finaldagen av Nordic Amusement Group Tournament. Vimmerbysonen vann det sista finalsteget med 410 poäng och var bäst även i finalen. - Den här helgen var jag det, säger han.
  • Uppdaterad: 2017-03-19 19:07

Den svenska världsstjärnan och vinnaren av lilla bragdguldet Jesper Svensson utklassade resten av den svenska bowlingeliten i dagens Nordic Amusement Group Tournament i Nyköping. 22-åringen vann finalen mot överraskningen Robin Persson från IS Göta med siffrorna 225 mot 163 och tog hem första priset på 25 000 kr
- Jag fick det mesta att stämma den här helgen. Jag är mer än nöjd, jag har gjort många oerhört bra bowlingslag. Jag har haft kontroll, jag har haft tillgång till hela verktygslådan och legat ett steg före med båda förflyttningar och olika släpp, säger Jesper Svensson.

Tvåhandsdemonen från Vimmerby vann kvalet överlägset med ett snitt på 230 över 12 serier. Under finaldagen fortsatte uppvisningen då han snittade 223 över 20 spelade serier. I round robin-spelet vann han sex av sju matcher innan det var dags för stegfinalen.
- Det kan vara lite lömskt med så här många kvalserier och sedan en titelmatch över en serie. Det kan bli lite snöpligt, säger Jesper Svensson som stod överst på stegen.

Robin Persson, IS Göta Finalmotståndare blev tävlingens överraskning Robin Persson från IS Göta i Helsingborg. Skåningen började sin elitsatsning bara för några år sedan och med en flytt från BK Frigg i Perstorp till elitlaget Göta har 26-åringen utvecklats kraftigt. Nu gick han hela vägen till finalen.
- Det är en ganska ovan situation. Jag har aldrig kommit så här långt i en sådan här tävling, säger kvalfyran som var med i toppen hela tävlingen.

Robin Persson tog sig till stegfinalen genom att i en helt avgörande match i sina omgången av ”round robin” slå Mikael Roos. Sedan slog den högerhänta skåningen Markus Jansson i semifinalen innan det alltså blev förlust mot Jesper Svensson i finalen.  
- Jag är väldigt nöjd med helgen som helhet. Det är synd att hela helgens sämsta serie kommer i finalen. Man börjar bli lite trött och slutkörd, men jag tänker inte skylla på det, säger han.
- Robin visar den här helgen att han platsar på den här nivån. Bredden på svensk bowling bara växer, det är jätteroligt, säger Jesper Svensson.

Även om Götas elitseriespelare imponerade under hela tävlingen kunde han inte göra någonting åt den Jesper Svenssonöverlägsna Jesper Svensson som i finalen började med fem raka strike som gav honom en ledning med femtio poäng halvvägs. Det var en värdig vinnare som sedan fick ta emot prischecken.
- Det finns inte så mycket att säga, han bevisar att han är en av världens bästa bowlare. Det blir nästan lite löjligt hur bra han är, säger tvåan i tävlingen Robin Persson.
- När han har det så har han det, sa världsettan Martin Larsen som slutade sjua i tävlingen.
- Jag har varit lite småkrasslig i veckan, det håller inte i ett sådant här format, säger han.

Det svåra formatet har varit ett hett ämne i Nyköping Superbowl den här helgen. De flesta av elitspelarna är positiva till att det finns en sådan här utslagsgivande tävling, även vinnaren.
- Det är utmanande. Spelade man inte bra hängde man inte med. Att det finns en sådan här tävling visar att vi satsar och närmar oss de bästa länderna, säger Jesper Svensson som var överlägset bäst när det var som svårast. 

Se alla resultat här: http://www.nykoping2017.elittour.se/dynamic/start.asp

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Notiser

FacebookYoutubeTwitter
 
http://www.2017.bowlingsm.se/dynamic/start.asp

Individuella SM i Västerås

Kval 25/3 - 28/5

Anmälan!
__________________________
 SM Parabowlare 2017

Haga Bowling, Norrköping

Kval 29/4 - 7/5
Anmälan!

 


Tidigare Swedish Sim

 

 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr
 
Städa Sverige Se film med goda exempel - där föreningar hjälper naturen!

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info