Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ellman Photography

Jesper Svensson leder dubbelt på PBA

09 JAN 2019 08:23
Vinnaren av lilla bragdguldet 2016: Jesper Svensson leder både Oklahoma Open och Roth/Holman Doubles, ihop med Kyle Troup, efter att halva kvalet har spelats. - Det var galet, säger han till PBA.com.
  • Uppdaterad: 09 JAN 2019 08:23

Tvåhandsdemonen från Vimmerby: Jesper Svensson har börjat 2019 väldigt bra. Efter en fjärdeplats i årets första tävling på den amerikanska proffstouren och i natt tog han ledningen i Oklahoma Open. Med ett snitt på 259, 14 över kvalets första sju serier leder 23-åringen med över 70 poäng före en annan spelare som har börjat året bra: Jakob Butturf.
- Det var galet. Jag hade inte en dålig serie och jag hade bara några få dåliga slag. Allting fungerade som jag ville, sa Jesper Svensson till PBA.com.

Med serieföljden 237, 275, 299, 268, 228, 257 och 250 är det lätt att se att det mesta fungerade för den vänsterhänta landslagsstjärnan som trots ett VM-brons i 3-manna i höstas har haft det tungt ett tag.
- Sedan andra halvan av förra året har jag kämpat med mitt mentala spel. Jag har jobbat med en coach för att förbättra mitt fokus och jag känner att jag är på ett bra ställe med det just nu. Målet är att märka när man har ett bra flyt eller rytm och stanna i det, säger Jesper Svensson.

Efter ytterligare sju kvalserier idag kommer de 24 bästa att gå vidare till ”cashers round” på torsdag, topp 16 därifrån går vidare till matchspel och de fem bästa tar sig till den TV-sända stegfinalen på söndag klockan 17 svensk tid.
- Man måste vara fokuserad och slå bra slag för att ha en chans att vinna här ute och det var det jag gjorde idag. Det är också det jag behöver göra resten av veckan, säger Jesper Svensson till Flobowling.com där man, mot betalning, kan följa tävlingen. 

Oklahoma Open är också kval till dubbeltävlingen Roth/Holman Doubles som Jesper Svensson, tillsammans med, vinnaren av Storm Lucky Larsen Masters, Kyle Troup vann 2017. Efter svenskens otroliga spelpass tillsammans med den färgstarka amerikanens 13e plats, efter 1657, leder nu paret kvalet i årets tävling.

Pontus AnderssonPå tionde plats i dubbeltävlingen hittar vi Team Clans svenske landslagsstjärna Pontus Andersson (72a individuellt i Oklahoma Open), som spelar tillsammans med sin tidigare klubbkamrat Christopher Sloan, som tog Irlands första medalj på VM i Hongkong senast, när han tog brons i Masters. 24-åringen var bästa högerhänte spelare under kvalets första sju serier och ligger trea.

24a i dubbeln ligger Martin Larsen (40e plats individuellt i Oklahoma Open) tillsammans med Devin Bidwell.

Se alla resultat på PBAs hemsida

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info