Hoppa till sidans innehåll

Jesper Svensson: ”Jag tänker på VM jätteofta”

2018-11-09 13:00
Om två veckor börjar VM i Hong Kong. Då får Jesper Svensson chansen att revanschera sig för förra VM och dra på sig den där landslagströjan. - När man är en av de få som har fått chansen så är det en jäkligt cool känsla, säger han.
  • Uppdaterad: 2018-11-09 13:00

Hur ofta tänker du på VM?
- Jag tänker på VM jätteofta. Förra VM:et var en jättebesvikelse för alla inblandade. Det blir ju såklart en stor revanschlusta. Väl på plats, se till att vi hamnar där vi gjorde förra året.

Hur ska ni göra för att inte hamna där?
- Jag tror, för min, och Martins del, som har tävlat mycket i USA så var tävlingsschemat ganska risigt förra året, förberedelsemässigt. I år har vi lite glesare tävlingsschema vilket kommer göra att vi kommer kunna förbereda oss på ett helt annat sätt.

Jag försöker lära mig mycket av en sådan som Robert Andersson som var med när jag började i landslaget. Han var alltid väldigt duktig på det här med förberedelser. Det handlar mycket om hur man lägger upp sin träning och hur man lägger upp sina tävlingar, hur länge man tränar och hur mycket och allt sådant där. Man har mycket att lära. Det tar nog ganska många mästerskap innan man lär sig hur man själv funkar bäst också. Så det är nog ganska individuellt.

Sen tror jag också, det har känts skönt, på något sätt, att ha den där revanschlusten från förra gången. Det blev en sådan stor besvikelse, vi hade ganska höga mål och så blev det skit alltihop. Det är givetvis någonting som man vill få glömt så fort som möjligt och det bästa sättet att glömma det är att göra ett bra mästerskap istället.

Man får bara försöka ta med sig vad som gick fel och ändra på det. Tyvärr var det inte så mycket vi kunde göra förra året, för att, det är inte ekonomiskt hållbart att hoppa över World series, till exempel. Det är det vi ska leva av, då måste vi åka och spela där, och vi har även sponsorer som kräver att man ska spela vissa tävlingar.

Man ska inte skylla på den biten för förra årets missräkning, men det har en hel del i det tror jag, definitivt. Man får inte optimala förberedelser och man känner sig lite bakbunden att, jag hade inte möjligheten att förbereda mig på ett bättre sätt. Men i år ser det definitivt ut som man kan komma ännu bättre förberedd än förra året.

Ska det bli kul?
- Det ska bli superkul. Det är alltid kul att representera Sverige och känna att man har landslagströjan på sig och stöd hemifrån. Det är jättehäftigt, man vill verkligen se till att göra bra ifrån sig. För det är inte roligt att vara på mästerskap och… att göra folk besvikna är fel att säga, men, framförallt att göra sig själv besviken. Då känner man också att man gör folk hemma besvikna eftersom de har stora förhoppningar och så går det skitdåligt, det är inte kul alls.

Men jag ser verkligen fram emot VM och att göra ett bättre mästerskap än sist.

Jag har fått för mig att du tycker extra mycket om att ha landslagströjan på dig?
- Jag tycker att, du representerar ditt land. Det är drömmar man har växt upp med sedan man var liten, att få spela för Sverige och allt det där. Så det är klart att det är en otrolig känsla, och sedan vet man också hur många svenska bowlare, ungdomar, seniorer, vad det nu kan vara, som alltid har velat spela landslaget och kämpar hårt för att få spela för landslaget, och det är så få som får chansen. Därför, när man är en av de få som har fått chansen så är det en jäkligt cool känsla.

Därför är det extra tråkigt när det går så dåligt som det gjorde sist. Det blir jäkligt tomt, så den känslan vill man inte ha igen.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info