Hoppa till sidans innehåll

Jämna bortasegrar för Joker och Sterling

2018-10-20 23:03
Göteborgslagen BK Joker och IK Sterling lyckades få med sig varsin vinst på bortaresa under dagen efter jämna kamper. Samtidigt lyckades Skånelagen Höganäs BC och Lunds BK Mamba ta varsin relativt storslagen seger i sina hemmahallar.
  • Uppdaterad: 2018-10-20 23:03

Dagens Sydallsvenska inleddes i Skåne och mer exakt Kristianstad då BK Allön tog emot BK Skrufscha. Matchen inleddes någorlunda jämt med lätt fördel till det gästande laget och jämnheten skulle hålla i sig tills tredje serien. Då stod det 8-7 till gästande Skrufscha. Dock tyckte hemmalaget att det var läge att ändra på den fördelen och vände på ställningarna totalt med en stark avslutning resulterande i 5-0 och ett slutligt resultat på 12-8 till Allön. Hemmalagets André Nilsson var överlägset starkast poängmässigt i matchen med sina 900 poäng. Därefter finner vi Skrufschas Leif Johansson på 844 samt Mats Larsson på 782.

Samtidigt på en annan plats i Skåne, i Ängelholm, tog BK Full House emot BK Joker. Även i denna match var det bortalaget som tog greppet om matchen men just i detta fall var övertaget ännu större i form av 4-1. Detta övertag skulle ej vara länge då det totalt var hemmalaget som dominerade resterande del av matchen med serieföljden 3-2, 5-0 och 4-1. Matchen slutade således 13-7 till BK Full Houses favör. Tveklöst matchbäst blev hemmalagets John Mattsson på 950 poäng. Näst på tur finner vi gästernas Christer Granath på 880 poäng samt hemmaspelaren John Gustavsson på 864.

Lite senare nere i Trelleborg inleddes matchen mellan BK Borgen och IK Sterling som skulle komma att bli en av dagens jämnaste matcher. Precis som i tidigare matcher inleddes matchen starkast av bortalaget, i detta fall med 3-1 respektive 4-1. Således ledde Sterling med hela 7-2 efter två spelade serier. Därefter gjorde Borgen ett tappert försök att vända på ställningarna och lyckades reprisera de poäng som Sterling tidigare tagit. I och med att ett bord slutade oavgjort i första serien innebar det dock att Sterling hade en poäng extra och vann således med 10-9. Briljerade individuellt gjorde däremot Borgens Leif Nilsson med storstilade 1036. Vinnarlagets Christoffer Wetterberg innehade näst bästa poäng på 954 och därefter finner vi David Skoog på 860.

Vid lunchtid lite mer norrut tog IFK Borås emot Marbodals BS på bowlingcafét i Borås. Hela matchen igenom, trots att bortalaget gjorde ett försök att komma ikapp i tredje serien, hade hemmalaget greppet om matchen hela vägen igenom och seriernas poängställningar blev 3-2, 4-2, 2-3 och sedan 4-1 igen. Hemmalaget kunde således tämligen bekvämt gå ur matchen med en seger med 13-7. Matchens högsta poäng slogs av boråsarna Timothy Jönsson och Joakim Öhrwall på 904 respektive 845 poäng. Högst slagning i gästande Marbodal innehade Joakim Wetterstrand med 807.

Åter i Skåne på eftermiddagskvisten fortsatte BK Skrufscha till Höganäs bowlinghall för att möta Höganäs BC. Detta besök skulle inte bli mycket roligare för Vänersborgslaget då hemmalaget redan säkrat seger efter enbart tre spelade serier i form av 4-1, 4-1 och 5-0 - alltså sammantaget 13-2. Höganäs fortsatte med sitt toppenspel och satte spiken i kistan genom att avsluta matchen med ytterligare en serie på 4-1, resulterande i att matchen slutade med 17 poäng mot tre och över 600 kägelpoäng mer för hemmalaget. Kevin Lindbladh och Arnar Jonsson var bäst i hemmalaget tillika hallen med 946 respektive 907 poäng. Högst slagning i bortalaget stod Mats Larsson för med sina 865.

Uppe i Göteborgs Strike o Co. gästades Örgryte IS BF av Team Pergamon BC F. Gästerna inledde starkast med 4-1, något som hemmalaget sedan kontrade med - således stod det 5-5 efter halva matchen. Då bestämde sig Pergamon för att återta ledningen samt behålla den till en vinst då de sedan slog 5-0 respektive 3-2 i de två följande tillika avslutande serierna. Bäst i laget såväl som hallen var Pergamons Johnny Magnusson på 979 poäng någorlunda tätt följd Michael Ahlqvist med sina 930. ÖIS bäste spelare blev Hampus Nilsson på 875 poäng.

BK Joker fortsatte upp till Kinna där de togs emot av hemmalaget Kinna BK för att få sig en lite mer angenäm upplevelse. Precis som i matchen mellan Örgryte och Pergamon stod det 5-5 efter två spelade serier - även här med 4-1 i respektive riktning. Därefter glimmade gästerna till och tog ett rejält övertag samt säkrade en poäng med 5-0. Det blev en tät kamp om ytterligare poäng men Joker lyckades hålla undan och vinna med 11-9. Matchbäst blev bortalagets Christer Petersson med 919 poäng tätt följd av hemmalagets Alexander Edvinsson på 907 och därefter hade vi 889 poäng på bortalagets Stefan Roos.

Vi började helgens Sydallsvenska i Skåne och även så skall den avslutas - nu i Lunds bowlinghall. Sterling, som tidigare under dagen fick med sig en vinst från tidigare drabbning skulle nu få det ännu tuffare mot hemmalaget Lunds BK Mamba. Efter att gästerna tog en liten ledning i inledande serie med 3 poäng mot 2 så var det hemmalaget hela vägen till sista rutan med 4-1, 5-0 och ytterligare 5-0. Gästerna fick alltså ej knipa en endaste poäng de två sista serierna och matchen slutade alltså hela 16-4 till hemmalagets favör. Matchbäst blev hemmaspelaren Mattias Petersson med sina 939 poäng följt av både hemmalagets Gustav Nilsson samt bortalagets Alf Karlsson på 908 poäng vardera.

 

Skribent: Amanda Steen
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info