J-VM: Brons i fyr-manna - Svenska Bowlingförbundet
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Eva Wegner Bronsmedaljörerna: coach Peter Ljung, Sofia Myllymäki, Cajsa Wegner, Hanna Engberg och Alida Molander

J-VM: Brons i fyr-manna

2018-08-02 21:50
Det blev brons för de svenska flickorna i fyr-manna efter förlust i semifinalen mot Korea. 482 för asiaterna mot 428 för de blågula över två serier ”bakers”. - Tjejerna förtjänade mer idag, säger förbundskapten Johan Ekström.
  • Uppdaterad: 2018-08-02 21:54

Under kvalspelet av lag-distansen på Junior-VM i Detroit spelar alla lags fyra spelare 6 serier och totalresultatet är lagets poäng. När finalspelet sedan börjar byter tävlingen spelform och matcherna om medaljerna spelas i spelformen ”bakers” där bowlarna spelar varsin ruta av lagets serie.
- Det är en spelform vi inte är jättevana vid. Är det någon som inte hittar in så blir man väldigt mycket mer straffad, säger Sofia Myllymäki.

När de svenska flickorna idag mötte Korea i semifinalen, med all-event trean Sunhwa Hong som ankare, var det asiatiskorna som tog ledningen över Sofia Myllymäki, Hanna Engberg, Alida Molander och Cajsa Wegner med 255 mot 212.
- Det är jämnt, vi alla fyra spelar bra och sätter våra bollar i fickan. Vi har däremot inte samma flyt som Korea har. De får strike eller nio, även på slag som inte är jättebra. Samtidigt får vi enkelkäglor kvar på bra slag, säger Sofia Myllymäki.

Även i andra serien fortsätter trenden från den första serien. Koreanerna lyckas sätta fem strike i rad samtidigt som Sverige får kvar enkelkäglor på bra träffar. Efter 243 mot 216 slutar Korea som segrare med 498 mot 428.
- Vi spelar riktigt bra men de gör det lite bättre och käglorna trillar lite oftare och lite lättare för dem. Vår prestation är värd mer än ett brons men ibland möter man bara fel lag i semin. Vi är väldigt stolta över vår prestation och om ett tag är vi nog stolta och glada över bronset, säger Cajsa Wegner.
- Just nu är det bara tungt, vi spelar bra. Vi får inte loss det, Korea gör det bättre än oss idag, säger Sofia Myllymäki.

Koreanerna förlorade sedan finalen mot USA som slagit ut Malaysia i två raka serier i sin semifinal. Amerikanskorna, som nu tagit fyra medaljer, förlorade den första serien 180 mot 205 men vann sedan de två följande, och guldet.

Nu under kvällen har också det avslutande cupspelet Masters påbörjats, och där blev Alida Molander utslagen direkt av australiensiskan Emma Williamsson med 2 - 1 i serier. I steg två kliver fjärdeseedade Cajsa Wegner in i spelet.
- I Masters är det vinna eller försvinna, och ha lite tur med vem man möter. Jag hoppas att det går bra för alla oss som ska spela masters, sa hon innan spelet började.

Bland killarna gick det inte så bra för den dubble junioreuropamästaren i masters, William Svensson. Han stötte på en väl spelande Abdulrahman Abdulwahab Akheliwi från Saudiarabien som slog ut den svenska 17-åringen i två raka matcher. I nästa omgång går världsmästarna i dubbel: Alfred Berggren och Robert Lindberg in i tävlingen som går att följa på: http://2018wyc.worldbowling.org/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan - sista anmälan 15/9

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info