Hoppa till sidans innehåll

Intervju med Jesper Svensson på Youtube

2017-02-16 13:00
Helgen efter att Jesper Svensson vann lilla Bragdguldet i Globen satte han sig ner för en intervju, nu finns den på Svenska Bowlingförbundets officiella Youtube-kanal. - Jag känner mig för en representant för Svensk Bowling, säger han bland annat.
  • Uppdaterad: 2017-02-16 13:00

Den sextonde januari höjde Vimmerbysonen Jesper Svensson svensk bowling till en ny nivå när han fick kliva upp på Globens scen och ta emot Lilla Bragdguldet. Helgen efter spelade 21-åringen match i världens bästa liga när hans Team Pergamon slog IKW/Köping med 18-2. Då intervjuade Svenska Bowlingförbundets och Team Pergamons Adam Andersson den unge världsstjärnan. Nu publiceras den intervjun på förbundets nya, officiella, Youtubekanal.

I intervjun berättar Jesper Svensson om hur uppståndelsen har sett ut efter att han fick stå i direktsänd svensk TV och ta emot ett så pass stort pris som lilla Bragdguldet/Årets nykomling och hur det faktiskt kändes att få sitt namn uppläst.
- Tusen olika tankar på en sekund, man är otroligt nervös och spänd. Man får nypa sig i armen, sa han verkligen mitt namn, sa han bowling, säger Jesper Svensson i intervjun.

Den vänsterhänte tvåhandsdemonen pratar sedan också hur han ser på att han får ta emot priset som en representant för svensk bowling i stort.
- Jag känner mig som en representant för hela bowlingsverige och det var väldigt skönt att där på plats i Globen hur mycket svenska bowlingspelare och bowlingfolk bryr sig, det var många som sig tid att gratulera och önskade lycka till, bowlare bryr sig verkligen, säger han.

I och med, bland andra, Jesper Svenssons framgångar har svensk bowling nått en ny nivå och fått mer uppmärksamhet än på väldigt länge. Där tycker den unge svenske världsstjärnan att det är upp till oss alla att dra nytta av det rampljus vi får ta del av nu.
- Det är en stor del upp till oss hur vi väljer att jobba vidare men det här, men vi har tagit ett stort steg ut i rampljuset. Sen har vi bowlingspelare ett väldigt stort ansvar, och förbundet har också ett stort ansvar. Om vi alla kan ta tjuren vid hornen och göra ett bra jobb så kan vi ta oss en bra bit, vi har i alla fall fått ett bra startskott ut i rampljuset, säger han.

En del av det jobbet är Svenska Bowlingförbundets nya Youtube-kanal som presenteras i och med den här intervjun med Jesper Svensson. Tillsammans med hela bowlingsverige tänker vi lägga ner det jobb som Jesper Svensson pratar om när han svarar på Adam Anderssons sista fråga i intervjun.

Vart tror du att det här kan ta svensk bowling om fem år?
- Jag hoppas framförallt att vi ska lägga ner ett hårt jobb med att marknadsföra oss själva, lägga ner den tid och jobb som krävs för att verkligen få ut bowlingen ur det som kanske hittills har klassats som källarsport. Det känns som det är upp till oss själva, men jag hoppas verkligen att vi är beredda att lägga ner jobbet, säger vinnaren av Lilla Bragdguldet: Jesper Svensson.

Se hela intervjun på Youtube här: https://youtu.be/R99ArYWviO8 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Notiser

Kansliet har flyttat till Idrottens Hus. Våra nya kontaktuppgifter!
 

 


Tidigare Swedish Sim

Swedish Sim Tournament i Nyköping 17-19/3

 

 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr
 
Städa Sverige Se film med goda exempel - där föreningar hjälper naturen!

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info