Hoppa till sidans innehåll

Inga svenska medaljer vid Döv VM

13 AUG 2019 09:46
VM för döva har under en dryg veckas tid spelats i Taiwan tyvärr blev det inga direkta framgångar för den svenska truppen utan tävlingarna dominerades av Korea och Ukraina.
  • Uppdaterad: 13 AUG 2019 09:46

Sverige åkte till Taiwan med en trupp av fem herrar och tre damer. På hersidan hade vi Ulf Andersson, Owe Persson, Urban Ljungqvist från Jönköpings DIK, samt Ulf Nilsson-Järlemyr DSK Dalir och Ronny Carlsson IK Scania. På damsidan var det Emma Sätterlund Trollhättans DIK, Ann-Charlotte Dahlberg IK Scania och Mairi Shadabi IK Hephata. Ulf Sandblom och Yvonne Sandblom förbundskaptener för herrarna respektive damerna.

Tävlingarna startade med spel i singel. Här placerade sig Emma Sätterlund på elfte plats medan Ann-Charlotte Dahlberg var 17:e dam. En helt okey start. Tyvärr gick det inte lika bra i fortsättningen. Ann-Charlotte Dahlberg var närmast att ta sig till mastersfinalen (topp 24) medan Emma Sätterlund placerade sig som 29:a. Herrarnas bästa placering var en 12:e plats i 5-manna.

Tävlingarna dominerades inte oväntat av Korea som  tog fem guldmedaljer och totalt elva medaljer. Näst bäst var Ukraina med tre guld och 10 medaljer. Den svenska truppen har nog ändå fått nya intryck och rutin som gör att man kan utveckla sig.

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Dam-VM 24/8-30/8
Program
Resultat
Livestream

 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info