Hoppa till sidans innehåll

Inför ordförandekonferensen

2018-02-02 13:00
På idrottens hus i Stockholm kommer i helgen, nästa alla, distriktsordföranden inom Svenska Bowlingförbundet att mötas för Ordförandekonferensen. - Det känns om det kan bli en konstruktiv helg, säger Ulf Sjöblom.
  • Uppdaterad: 2018-02-02 13:00

Varje år samlas ordförandena i Svenska Bowlingförbundets medlemmar: de 21 distriktsförbunden för en ordförande konferens tillsammans med det nationella förbundet. I år sker mötet på Idrottens hus till helgen. Från lunch på lördagen till lunch på söndagen kommer det informeras och diskuteras kring bowling och hur svensk bowling ska drivas framåt.
- När man kommer till dessa möten är det nästan alltid positiva möten. Det är nästan alltid kreativt, inget direkt gnäll utan man tittar framåt. Jag hoppas att vi får en bra helg, säger Ordföranden i Svenska Bowlingförbundet Ulf Sjöblom.

Under helgen kommer det att diskuteras en hel del kring jämställdhet, moral och etik i vågarna efter #metoo som har påverkat stora delar av samhället under hösten, inte minst idrottsrörelsen.
- Det kommer en extern person som kommer och pratar om deras organisations resa kring sexuella trakasserier, etik och moral. Vi har även lite arbete kring det under söndagen, säger Ulf Sjöblom.

Norrbottens distriktsförbunds ordförande Staffan Bergdahl ser fram emot diskussionerna kring dessa frågor som han tycker är viktiga att lyfta och prata om.
- Vi är berörda i vår idrott precis som alla andra idrotter. Den där frågan behöver man prata om överallt. Nog tror jag att vi behöver tänka på hur vi skriver och pratar, säger han.

Dessutom kommer det att informeras mycket från Svenska Bowlingförbundet till distirkten, bland annat om Verksamhetsinriktningen och dess införande. Men det kommer även att finnas möjlighet att diskutera.
- Det kommer vara rätt mycket information, som vanligt på ordförandekonferensen. Men tanken är att vi ska kunna ha information och en dialog, säger Ulf Sjöblom.

En av de frågorna, som fortfarande, är viktigast, enligt Staffan Bergdahl är hur vi gör för att bli fler medlemmar i Svenska Bowlingförbundet.
- Vi behöver bli fler. Vi behöver bli fler bowlare, fler klubbar. Jag tycker att vi bör lägga mer krut på att få med de som redan är nere i hallarna i ”familjen”, säger Staffan Bergdahl.

Norrbottens ordförande menar att alla de pensionärer och hall-liga-bowlare som finns i landet borde vara inlagda i samma system som alla de som spelar i den nationella serien.
- Vi måste kunna visa hur många som är nere i bowlinghallen kontinuerligt, för det är många, många fler än de som spelar 8-manna. Då skulle vi också kunna visa, gentemot Riksidrottsförbundet, hur många vi är, för det är massor. Tillsammans med hallägarföreningen borde det gå att hitta en enlighet. Så att det system som vi använder för att administrera bowlingen blir samma. För då blir de där 25 kronorna, som en licens kostar, inte någonting, säger han.

För att sporra ännu mer diskussioner kommer även distrikten, den här gången, att få möjlighet till att prata på egen hand. Under en timme kommer de att få diskutera själva utan att Svenska Bowlingförbundets styrelse är närvarande.
- En sak som är viktig där är att man måste lyfta och uppmärksamma de problem som valberedningen har haft med att få förslag. Det ska bli spännande att se vad de kommer fram till, säger Ulf Sjöblom.

Med stora delar av svensk bowling på en och samma plats hoppas Svenska Bowlingförbundets ordförande på mycket nyttiga diskussioner och åsikter kring hur svensk bowling ska utvecklas under helgen.
- Konstruktiva kommentarer är det vi behöver för att utveckla bowlingen, säger Ulf Sjöblom. 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info