Hoppa till sidans innehåll

Inför Europacupen: Joline siktar på guld

22 OKT 2019 13:00
Den regerande svenska mästarinnan Joline Persson Planefors har guld i sikte när hon imorgon, onsdag, inleder sin tredje Europacup. - Det hade varit trevligt med guld, säger hon.
  • Skapad: 22 OKT 2019 13:00

2011 förlorade Joline Persson Planefors finalen i Europacupen mot finska Krista Pöllänen, 2015 mot ryska Maria Bulanova. Efter sitt SM-guld på SM-veckan i somras får nu värmländskan en ny chans att ta ett efterlängtat guld.
- Det är ett ganska tunt startfält på pappret, men man ska aldrig ta någonting för givet. Dagsform är svårt att förutse, säger 28-åringen.

Formen hos Team X-Caliburs landslagsspelare är annars av sällan skådat slag. Från sommarens VM fick hon med sig två silver-medaljer, dels i lag, dels i All-event. Bara någon vecka senare slog hon alla svenska killar i världstourtävlingen Storm Lucky Larsen Masters. Men hon vet inte riktigt hur man behåller formen.
- Önskar att jag hade ett superbra svar på det. Men sanningen är att jag försöker mest bara få ihop vardagen med fulltidsjobb, extrajobb utanför och åtaganden i klubben. Jag ser till att varje träning räknas och att kvaliteten väger tyngre än kvantiteten, säger hon.

Precisionsbowlaren Joline Persson Planefors har en teknik, som tränats fram under många år, som har gett 12 EM-medaljer, 5 guld, 1 silver och 6 brons, samt nu senast, två VM-silver. Det är den tekniken som hon fortsätter att förlita sig på.
- Jag känner mig stabil i min teknik och underhåller den efter de förutsättningar jag har. Givetvis har bowlingen prioriterats högst inför VM så den träningsmängden hänger förhoppningsvis i, säger hon.

Att den svenska mästarinnan känner sig trygg i sin vägvinnande teknik gör att hon kan koncentrera sig på annat under tävling.
- Jag fokuserar väldigt sällan på att tekniska saker under tävling. Den biten ska redan vara på plats, så jag istället kan lägga all energi på att lösa banan, profilen, och att vara uppmärksam på förändringarna, säger hon.

Förbundskapten Patrick Backe, som kommer vara med som coach för både Joline Persson Planefors, och Sveriges manliga representant Markus Lenefjäll, BK Kaskad, säger sig ha ganska bra koll på banorna i den blivande mästerskapshallen.
- Vi vet att det kommer bli en mellanprofil, jag ser inte att det kommer bli några jätteöverraskningar. Jag har varit i hallen, även om det var för ganska många år sedan, men det skulle förvåna mig mycket om det skulle vara några större överraskningar, säger han.

Den tidigare världsmästaren säger att det ska bli spännande, att för första gången, coacha Joline Persson Planefors, som han säger, har haft en fantastisk period den senaste tiden och som han tror mycket på.
- Jag tycker hon ska sikta på guld, hon är så pass bra, säger han och fortsätter:
- Det är ett mästerskap över ganska många serier, och många dagar, så det gäller att ta det ”easy”, jobba sig in i mästerskapet och se det som en långdistanstävling. Håller du bara ihop det, gör det seriöst och bra, så kommer du få en god chans att komma högt upp. Det blir lite ”grinding” som vi säger på engelska, säger Patrick Backe.

Följ Europacupen via dess hemsida: https://www.ecc2019turkey.com 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Lanetalk

 NM

Junior NM 13-16/11

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info