Hoppa till sidans innehåll

Inför Elitserien, omgång 6

2017-10-13 13:00
Helgens omgång av Världens bästa liga bjuder, bland annat, på en riktig toppmatch. På söndag morgon möts två av seriens tre obesegrade lag: Spader Dam och BK Högland i Helsingborg,
  • Uppdaterad: 2017-10-13 13:00

Göteborg – Strike & Co, lördag 10:00, damernas Elitserie, Örgryte IS – BK Skrufscha
För två omgångar sedan möttes ÖIS och Skrufscha i Vänersborg. Då rusade hemmalaget iväg och ledde med 9-1 efter två serier. Efter tre serier var matcher, som spelades på Elitserien 43, avgjord. Till helgen möts lagen igen, för sista gången den här säsongen, i serien i alla fall, på den lite kortare profilen: Elitserien 39 på Strike & Co i Göteborg.

Robert LIndberg, BK GlamÖrebro – Strike & Co. Lördag 10:30, herrarnas elitserie, BK Glam – BK Kaskad
Nykomlingarna Glam tog sin första poäng i Världens bästa liga förra helgen när de spelade oavgjort på Högdalen mot Stureby. Därmed ligger Örebro-laget på samma antal poäng som lördagens motståndare: storsatsande BK Kaskad. Norrköpingslaget har inlett säsongen oväntat svagt men har å andra sidan mött svårslaget motstånd i inledningen.

Nässjö Bowlinghall, lördag 13:00, herrarnas Elitserie, Team Clan BK – BKF Falkenberg
Falkarna från Halland är det enda laget i serien som fortfarande står på noll poäng. Till helgen kommer det starka hemmalaget dock att spela sin tredje raka bortafight, då i Nässjö mot Team Clan som hittills den här säsongen har slagit Boden och Alingsås på hemmaplan. För båda lagen är det den enda förlusten de har, så här långt.

Malmö – Baltiska, lördag 13.20, damernas Elitserie, Scandinavia BC – BK Högland Isabelle Hultin, BK Högland
Gästernas Isabelle Hultin har goda minnen från Baltiska bowlinghallen där hon förra helgen vann Elittourtävlingen som avgjordes där. Nu kommer hon tillsammans med det obesegrade lila laget för säsongens första bortamatch. De möter ett SBC som har två raka segrar, mot Hammarby och Cahoot.

Stockholm – Högdalen, lördag 15:00, damernas Elitserie, B-K Eva – BK Cahoot
Det är ett mycket prestigefyllt möte som går av stapeln på Högdalen på lördag. Eva och Cahoot har de senaste åren slagits kring det eftertraktade slutspelsstrecket och ofta har det avgjorts i den sista matchen. Dessutom är det två lag som har inlett säsongen med endast en seger på fyra försök och två lag som vill bättra på sin tabellplacering snarast.

Partille Arena – John Scott’s, lördag 15:40, damernas Elitserie, Team X-Calibur – BK Skrufscha
Vänersborgslaget Skrufscha spelar dubbelt borta i Göteborg den här helgen, först mot ÖIS och sedan tar de sig till Partille för att möta de obesegrade serieledarna X-Calibur. De trefaldiga svenska mästarinnorna har startat imponerande med fyra raka segrar, två hemma och två borta.

Stockholm – Brännkyrka, söndag 10:00, damernas Elitserie, Hammarby IF – BK Cahoot
Efter den första omgången ledde ”Bajen” Elitserien, sedan dess har tre förluster följt. Den senaste var 18-2 i Malmö mot Scandinavia BC. Nu ska Hammarby, hemma på Brännkyrka, försöka bryta den tråkiga trenden genom att slå Kalmar-laget BK Cahoot som spelar dubbelt i Stockholm den här helgen.

Helsingborg, söndag 10:00, damernas Elitserie, Spader Dam – BK Högland
Inför helgens omgång av Världens bästa liga finns det tre lag som är obesegrade, två av dem möts på söndag morgon i Helsingborg. De dubbelt regerande svenska mästarinnorna i Spader Dam välkomnar då BK Högland från Nässjö till en toppmatch som spelas på Elitserien 41. I lagen finns fem sjättedelar av den VM-trupp som åker till Las Vegas i slutet på november.

Ängelholms bowlinghall, söndag 10:00, herrarnas Elitserie, BK FH Engelholm – IS Göta
På söndagsmorgonen spelas ett prestigefyllt derby i nordvästra Skåne. Hemmalaget BK Full House, som de nu återigen heter mot IS Göta från sundets pärla Helsingborg. Båda lagen har inlett serien bra och har 5 respektive 6 poäng på sina första fyra matcher. Bortalaget kommer till start med nyförvärvet Alexander Johansson som visat storform och nu senast blev tvåa på Elittouren i Malmö.

Stockholm – Högdalen, söndag 13:00, herrarnas Elitserie, Stureby BK – Bodens BS
Förra årets slutspelslag: ”Sturpen” har inte vunnit på tre matcher när de på söndag står värd för Bodens BS. Norrbottningarna har i veckan presenterat ett nyförvärv. Paul Moor, britten som har vunnit flest europatourtävlingar genom tiderna har skrivit på för norrbottningarna. Återstår att se när 39-åringen hittar ett passande flyg för att debutera.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 

Online Scoring
Resultat

 


Anmälan till Elittävlingen i Malmö 6-7/10
Resultat
 
 SUL
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info