Hoppa till sidans innehåll
Foto: Svenska Bowlingförbundet Kommer Åsa Carlsson och hennes Örgryte IS ta säsongens första poäng till helgen?

Inför Elitserien omgång 5

2018-10-19 09:00
Världens bästa liga bjuder i helgen, som vanligt, på många intressanta matcher. Kommer Sundbyberg eller Örgryte att få säsongens första poäng, kan överraskningen Kulladal slå de obesegrade serieledarna Jösse? Till helgen vet vi.
  • Uppdaterad: 2018-10-19 09:00

Köping – Lördag 10:00, herrarnas Elitserie: IKW/Köping BK – BK Bågen
Säsongens tredje möte mellan två nykomlingar i Världens bästa liga. Båda lagen ligger på kvalplats efter att ha förlorat sina första tre matcher för att sedan vända på trenden i den senaste matchen, Köping med hemmaseger mot Göta och Bågen med hemmaseger mot Falkenberg. Det ser ut att kunna bli en oerhört jämn match på Elitserien 41 på lördag förmiddag.

Jenny WegnerKalmar – Lördag 14:00, damernas Elitserie: BK Cahoot – Spader Dam
Förra helgen vann Spader Dam borta mot ÖIS på Elitserien 44. Den här helgen spelar mesta mästarinnorna dubbelt borta och får, i båda matcherna, bowla på den längsta av de valbara profilerna. ”Jag gillar ju längre profiler, så jag kan ju inte klaga. Jag tror att det är en bra profil överlag”, säger europatourvinnaren Jenny Wegner, Spader Dam som förra helgen slog 895 på långoljan.

Norrköping, Haga – Lördag 14:00, herrarnas Elitserie: BK Kaskad – Team Pergamon
Hittills under den här säsongen är Haga Bowling i Norrköping den hall som har varit mest resultatvänlig om man tittar på den kortaste av de valbara profilerna, Elitserien 36 fot. Snittet 6438 är betydligt högre än de 6244 som gäller för profilen över hela landet, så här långt. Dessutom har hemmalagets Emil Ågren säsongens högsta slagning på 36:an: 927 i mötet mot 59:an i omgång 4. Nu möter de ett Pergamon som flera av sina bästa spelare i USA.

Hässleholm – Lördag 15:00, herrarnas Elitserie: BK Femtionian – Team Alingsås
Nykomlingarna Femtionian från Hässleholm har varit starka på hemmaplan, så här långt, i sin första Elitserie-säsong. Förra omgången var de dock inte lika starka på bortaplan där det blev två klara förluster, den här helgen är de dock hemma i Turbanhallen igen för att möta Alingsås som har dubbel borta den här helgen, först Hässleholm på lördagen och sedan Falkenberg på söndagen.

Malmö, Baltiska – Lördag 15:20, herrarnas Elitserie: Kulladals BS – BK JösseEric Sjöberg, BK Jösse
En riktig toppmatch. Hemmalaget har imponerat i sin återkomst till Elitserien och har tagit 3 segrar på de första fyra matcherna. Endast ett lag är bättre och är obesegrade, gästande BK Jösse från Arvika som, bland många andra duktiga spelare, har Norwegian Open-vinnaren Eric Sjöberg i laget som gästar Skåne till helgen. Landslagsstjärnan Markus Jansson är dock iväg på PBA-äventyr.

Sundbyberg – lördag 16:00, damernas Elitserie: Sundbybergs IK – Örgryte IS
Något av lagen kommer att, i den här matchen, ta sina första poäng för säsongen. Både ”Sumpan” och ÖIS har tre raka förluster inför omgång 5. Hemmalaget ”Sumpan” har dessutom inte mäktat med mer än 5543 i snitt under sitt återtåg till Världens bästa liga. De provar dock en ny profil på lördag: Elitserien 44, som bortalaget valde i sin senaste match, hemmaförlusten mot Spader Dam.

Stockholm, Högdalen – Lördag 16:00, herrarnas Elitserie: Stureby BK – BK Bågen
Helgens matcher som skulle ha spelats på Högdalen i Stockholm är sent flyttade. Det efter att kommunen har stängt hallen till följd av en gasläcka. När matcherna kommer att spelas är ännu inte klart men kommer att bli uppdaterat i BITS. 

Nässjö – Söndag 09:00, damernas Elitserie: BK Högland – Spader Dam
De senaste fyra säsongerna har de två topplagen BK Högland och Spader Dam möts 17 gånger. Av dessa möten har Helsingborgslaget vunnit 12, smålänningarna 2 och tre har slutat oavgjort. Till helgen möts de igen. Då får vi se om det lila laget, som så här långt har två segrar och två förluster, kan ta och bryta Spader Dams obesegrade svit efter tre matcher.

Anneli Blomqvist, B-K EvaStockholm, Högdalen – Söndag 10:00, damernas Elitserie: B-K Eva – Örgryte IS
Helgens matcher som skulle ha spelats på Högdalen i Stockholm är sent flyttade. Det efter att kommunen har stängt hallen till följd av en gasläcka. När matcherna kommer att spelas är ännu inte klart men kommer att bli uppdaterat i BITS. 

Helsingborg – Söndag 10:00, herrarnas Elitserie: IS Göta – BK Jösse
Det skånska hemmalaget är ett av seriens tre lag som står på en hemmavinst, en hemmaförlust, en bortavinst och en bortaförlust, hittills den här säsongen. Nu på söndag möter Göta de obesegrade serieledarna BK Jösse på Elitserien 36, inte värmlänningarnas favorit. Faktum är att Jösse inte har valt att spela på en profil kortare än 41 fot sedan de 2012 när de senast tog steget upp till Elitserien.

Falkenberg – Söndag 11:00, herrarnas Elitserie: BKF Falkenberg – Team Alingsås
Falkarna från Halland är kända som ett bra hemmalag och är ett av fem lag som är obesegrade på hemmaplan så här långt under säsongen. Samtidigt är de ett av fem lag som inte vunnit på bortaplan. Men till helgen tar de sig an Alingsås på hemmaplan i Falkenberg. Båda lagen går in till helgen med fyra poäng i tabellen, men hemmalaget har tre poäng bättre diff. Bör alltså bli jämnt och spännande.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info