Hoppa till sidans innehåll

Inför Elitserien – omgång 21

2018-04-13 09:00
Det kommer att bli en spännande sista omgång i damernas Elitserie där B-K Eva och BK Skrufscha slåss om den sista slutspelsplatsen och tre lag slåss om den sista kvalplatsen. Även hos herrarna är det tight kring strecken.
  • Uppdaterad: 2018-04-13 09:00

Stockholm, Högdalen – Lördag 10:00, herrarnas Elitserie: Stureby BK – BKF Falkenberg
En typisk fyra-poängs streckmatch. Det lag som vinner kommer att ligga på säker mark ovanför kvalstrecket inför säsongens tre avslutande matcher. Båda lagen flyger sedan upp till Norrbotten för att möta Boden. Stureby med sin flyttade match på lördag kväll och Falkarna från Halland på söndag morgon.

Säffle – lördag 10:00, herrarnas Elitserie: BK Tegnér – BK Glam
Nykomlingsmöte i Säffle där gästande Glam måste vinna alla sina kvarvarande matcher för att ha en teoretisk chans att få kvala sig kvar i högsta serien. Hemmalaget Tegnér däremot ser i nuläget ut att få kvala sig kvar, men har tre poäng upp till Stureby och säker mark, dock med en match mindre spelad.

Team X-Caliburs junioreuropamästare: Hanna EngbergPartille – Lördag 11:00, damernas Elitserie: Team X-Calibur – BK Merci
För serietvåorna X-Calibur är seriens avslutande match betydelselös, men för de lila gästerna från Örebro finns det fortfarande en chans att få kvala sig kvar i Världens bästa liga. Om Merci vinner mot X-Calibur och Örgryte under lördagen samtidigt som Hammarby förlorar och SBC tappar poäng i Helsingborg kommer nykomlingarna upp på 9 poäng och får kvala sig kvar.

Alingsås – lördag 11:00, herrarnas Elitserie: Team Alingsås – Team Clan
Tar 2016 års svenska mästare Team Clan tre poäng den här helgen mot ”Team:en” Alingsås och Pergamon, säkrar de sina platser i slutspelet för sjätte gången i rad. Senast hemmalaget Alingsås var i slutspel, 2016, förlorade de mot Team Clan i semifinalen. Just nu fjärdeplacerade västgötarna har en poäng ner till jagande BK Jösse på första platsen utanför slutspelet, med tre matcher kvar.

Stockholm, Högdalen – Lördag 12:20, damernas Elitserie: B-K Eva – Hammarby IF
Ett livsviktigt Stockholmsderby! Det röda hemmalaget måste ta poäng för att ha chans till slutspel. Hur många poäng de än tar tvingar de BK Skrufscha att ta lika många i sina två avslutande matcher i Småland för att sno åt sig den sista slutspelsplatsen. Samtidigt behöver ”Bajen” en seger för att bli klara för att få kvala sig kvar, förlorar de kan de åka direkt ut om SBC eller Merci går om dem.

Helsingborg - lördag 12:50, damernas Elitserie: Spader Dam – Scandinavia BC
Klara seriesegrarna Spader Dam tar på lördag emot SBC i ett skånederby som är otroligt viktigt för gästerna. Om Hammarby tappar poäng i sin match, som börjar en halvtimme tidigare, kan Malmö-laget gå om och få kvala sig kvar i högsta serien. Om inte BK Merci gör en heroisk helg och passerar båda lagen.

Ängelholm – lördag 14:00, herrarnas Elitserie: BK Full House – BK Kaskad William Svensson, BK Kaskad
Hemmalaget Full House måste vinna för att överhuvudtaget ha en chans att slippa kvala sig kvar i Elitserien, som förra året. Gästerna från Norrköping, med den nu 11-faldiga JEM-medaljören William Svensson, har en avlägsen chans på slutspelsplats (3 poäng upp till Alingsås med en match mindre spelad) och samtidigt en avlägsen risk på kval (4 poäng ner till Falkenberg).

Kalmar - lördag 15:40, damernas Elitserie: BK Cahoot – BK Skrufscha
Om B-K Eva vinner mot Hammarby på förmiddagen måste BK Skrufscha vinna en av sina två matcher i Småland den här helgen för att snuva stockholmarna på den sista slutspelsplatsen. De möter två lag som inte har någonting att spela för: Cahoot är redan klara 6: or i serien och kommer att få kvala sig kvar, och Högland är klara treor och kommer att gå till slutspel.

Göteborg, Strike & Co - lördag 15:40, damernas Elitserie: Örgryte IS – BK Merci
ÖIS, på tretton poäng, kommer att få kvala för att hålla sig kvar i damernas Elitserie. Gästerna Merci har fortfarande ett halmstrå kvar att sträcka sig efter, men då måste Örebroarna vinna både sina avslutande matcher och gå om både SBC och Hammarby i tabellen.

Partille – lördag 15:40, herrarnas Elitserie: Team Pergamon – Team Clan
Stormatchernas stormatch i herrarnas Elitserie. De fyra senaste åren möttes lagen i SM-finalen, och året innan dess i semifinalen. Pergamon har vunnit 4 av de slutspelsmötena medan Clan bara har vunnit en gång. Nu möts de i seriefinal där båda lagen har spelare på andra sidan atlanten, dock har hemmalaget flest stjärnor borta: fyra stycken som spelade förra veckan i 12 - 8 segern mot Göta.

Adam Hultgren, BK Glam Arvika – lördag 16:20, herrarnas Elitserie: BK Jösse – BK Glam
Örebroarnas andra match för dagen i Värmland spelas mot BK Jösse som jagar sitt fjärde raka slutspel. Trots en tuff inledning på säsongen med bara två segrar på de första 10 matcherna är Markus Jansson och hans lag med i striden om en biljett till Malmö och slutspelet den 11 - 13 maj. Mycket tack vare deras fem raka matcher utan förlust inför den här helgen.

Boden – lördag 18:00, herrarnas Elitserie: Bodens BS – Stureby BK
Eftersom Sturebys flyg blev inställt när det var tänkt att de skulle möta Boden spelar de nu istället. De sjunde- och åttonde-placerade lagen kämpar just nu för att slippa kvala sig kvar i svensk seriebowlings finrum: Elitserien. Hemmalaget har tre poäng ner till kvalstrecket medan gästande ”Sturpen” har endast en poäng ner till jagande Falkenberg.

Nässjö – söndag 10:00, damernas Elitserie: BK Högland – BK Skrufscha Judith Friman, BK Högland
Det lila hemmalaget kommer att sluta säsongen som trea och ta sig till slutspel för femte gången i följd. BK Skrufscha från Vänersborg har spelat 11 matcher i slutspelet under historien och har fortfarande inte vunnit någon, om de håller B-K Eva bakom sig i tabellen under helgen kommer de att få en ny chans att ta en historisk, första, slutspelsseger.

Boden – söndag 10:00, herrarnas Elitserie: Bodens BS – BKF Falkenberg
Norrbottningarna Boden har 4 hemmasegrar på 7 matcher den här säsongen. För att vinna uppe på Strajk Alley krävs riktigt höga siffror vilket de tre lag som åkte söderut med vinst visar: Team Clan: 7243; BK Kaskad: 7406 och Team Pergamon med säsongens högsta slagning: 7409. Helgens gäster Falkenberg har som högst kommit upp i 7286 den här säsongen, i sammandraget på Bellevue i Västerås mot BK Kaskad.

Helsingborg – Söndag 11:00, herrarnas Elitserie: IS Göta – BK Kaskad
Serietreorna Göta från Sundets pärla Helsingborg har en gång tidigare spelat slutspel. Nu behöver de ta fyra poäng på de tre sista matcherna för att garantera en plats på Baltiska bowlinghallen i maj. Första utmaningen för de vitklädda skåningarna är östgötarna Kaskad som de slog i lagens förra möte med imponerande 15 - 5 på bortaplan.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter

Individuella SM 23/2-27/5

 

SM Parabowlare 2018


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info