Hoppa till sidans innehåll

Inför Elitsereien omgång 18

2018-03-09 09:00
Det är derbyomgång i herrarnas Elitserie och därför står slaget om Värmland och Nordvästra Skåne till helgen. Hos damerna möts, bland annat, topplagen Högland och X-Calibur i Nässjö.
  • Uppdaterad: 2018-03-09 09:00

Örebro, lördag 10:00, damernas Elitserie: BK Merci – Hammarby IF
Bottenstrid i damernas Elitserie. Sistaplacerade nykomlingarna står som värdar när näst-sista-placerade ”Bajen” kommer på besök denna helg. När lagen möttes i första omgången vann Hammarby med 14 - 5 vilket gjorde att de började säsongen som serieledare. Sedan dess har de vunnit en match på 13 försök.

Peter Hellström, Team ClanFalkenberg, lördag 12:00, herrarnas Elitserie: BKF Falkenberg – Team Clan
De halländska Falkarna möter för fjärde matchen i rad ett lag som ligger på slutspelsplats, efter två oavgjorda mot ettan och tvåan i serien och en förlust mot trean möter de nu Nässjö-laget Team Clan som ligger fyra. Smålänningarna som bara har en förlust sedan Peter Hellström kom tillbaka till laget i december.

Norrköping – Haga Bowling, lördag 12:00, herrarnas Elitserie: BK Kaskad – BK Glam
Ett möte mellan de två juniorlandslagsspelarna William Svensson i BK Kaskad, som har tre raka utan förlust, och Adam Hultgren hos nykomlingarna BK Glam. Det gästande Örebro-laget har, inför omgång 18, 6 poäng upp till näst sista plats som innebär kval istället för direktnedflyttning.

Partille, lördag 12:00, herrarnas Elitserie: Team Pergamon – Team Alingsås
Hemmalagets storstjärna Jesper Svensson har på, dagens underlag, Elitserien 41 ett snitt på 249,14 över 7 serier och blir därmed, tillsammans med resten av de regerande mästarna, svårslagna för gästerna. Fjärdeplacerade Alingsås kommer till Partille med tre raka segrar, senast 16 - 4 hemma mot Falkenberg när Joakim West dundrade in 1010.

Helsingborg, lördag 12:30, herrarnas Elitserie: IS Göta – BK Full House
För andra gången den här säsongen drabbar Världens bästa ligas två skånska lag samman i ett derby. Den här gången möts Göta och Full House på Olympia Bowling, när de gjorde upp i Ängelholm i oktober vann Göta efter att ha vänt underläge 6 - 4 till seger med 13 - 7 genom en ruskig avslutning. Är serietvåorna fortfarande Nordvästra Skånes bästa lag?

Malmö – Baltiska, lördag 13:20, damernas Elitserie: Scandinavia BC – Örgryte IS
Hemmalagets Anja Ginge Jensen är en av fyra spelare som har lyckats ta 75% banpoäng under säsongen (och spelat fler än 15 serier). Den danska landslagsspelaren har varit bäst i matchen i alla tre segrar skåningarna har tagit under säsongen. Förra gången lagen möttes, i Göteborg, vann Örgryte med 11 – 9. Då var Anja Ginge Jensen inte med.

Säffle, lördag 15:00, herrarnas Elitserie: BK Tegnér – BK Jösse
När Arvika och Säffle försökte avgöra vilka som är bäst på bowling förra gången slutade det oavgjort 10 – 10, trots landslagsspelaren Markus Janssons tionde (officiella) perfekta serie. Nu ska lagen återigen slåss om titeln bäst i Värmland, självklart på den längsta av de valbara oljeprofilerna: Elitserien 43. Det eftersom båda lagen är erkänt duktiga på de längre underlagen.

Vänersborg, lördag 15:40, damernas Elitserie: BK SKrufscha – Hammarby IFUlla Nordström, BK Skrufscha
En repris från förra omgången då Skrufscha piskade ”Bajen” på Brännkyrka i Stockholm med 17 – 3. Då tog västgötarnas bästa poängplockare under säsongen: Ulla Nordström (67%) 4 banpoäng i par med Ulrika Heuvelman på säsongsbästa 915. Dessutom blir det årets första match på Elitserien 43 för Hammarby.

Kalmar, lördag, 15:40, damernas Elitserie: BK Cahoot – Team X-Calibur
Serietvåorna Team X-Calibur kan den här helgen, matematiskt, säkra sin biljett till slutspelet genom att vinna mot Cahoot i erkänt svårspelade Kalmar. Smålänningarna har vilat sig i from efter att ha varit spellediga förra omgången. Innan dess tog de en fin skalp när de vann Smålandsderbyt mot BK Högland i Nässjö med 12 - 8.

Nässjö, söndag 10:00, damernas Elitserie: BK Högland – Team X-Calibur
Förra omgången slog Team X-Calibur SM-brons-medaljörerna Högland med 15 - 5 på John Scott’s i Partille. Den här söndagen möts lagen igen, den här gången på Elitserien 39 i Nässjö. På den profilen har X-Calibur Elitseriens högsta slagning den här säsongen med 6852, näst högst har motståndarna: BK Högland med 6768.

Anna Andersson, Spader DamHelsingborg, söndag 10:00, damernas Elitserie: Spader Dam – Örgryte IS
Den 11e februari hade Örgryte Spader Dam mot repen. Med en serie kvar ledde ÖIS, på Strike & Co i Göteborg med 10 - 5 och de regerande mästarinnorna såg ut att kunna få säsongens första förlust. Men då räddade skåningarna en poäng genom att ta alla fem poäng i sista serien. Det sista banparet tog Anna Andersson och Cajsa Wegner dessutom hem med en, enda pinne.

Örebro, söndag 10:00, herrarnas Elitserie: BK Glam – Team Pergamon
Serieledande regerande mästarna Pergamon spelar hemma på lördagen och sedan två flyttade bortamatcher på söndagen. Den första av dem är mot bottenlaget Glam i Örebro på Elitserien 41 som bara har två segrar under säsongen, Pergamon har bara två förluster på de första 15 matcherna av Världens bästa liga.

Boden, söndag 12:30, herrarnas Elitserie: Bodens BS – Stureby BK
Stockholmarna Stureby är laget som, den här helgen, får göra resan upp till Norrbotten. Där ska ”Sturpen”, som ännu under säsongen inte varit över 7000 i slagning, ta sig an Boden som snittar 7112 på Strajk Alley. När de möttes förra gången, på Högdalen slutade det med bortaseger 11 - 9 efter en jämn kamp. Blir det jämnt igen? Boden är seriens enda lag utan en oavgjord match, så här långt.  

Vänersborg, söndag 14:00, damernas Elitserie: BK Skrufscha – Scandinavia BCJesper Svensson, Team Pergamon har 81% vunna banpoäng under säsongen
Omgång 18 av damernas Elitserie avslutas med det flyttade returmötet mellan Skrufscha och SBC. Lagen möttes redan i säsongens första omgång. Då, i Jenny Karlssons elitseriedebut, var det bortalaget Skrufscha som tog hem segern med 12 – 8 på Baltiskan i Malmö. Nu har de sjätte-placerade västgötarna dessutom hemmaplan.

Norrköping, söndag 15:00, herrarnas Elitserie: BK Kaskad – Team Pergamon
Kamp i Östergötland blir Pergamons tredje match den här helgen, där Kaskad står för motståndet. Inför helgen har ingen i hemmalaget över 60% vunna banpoäng medan de gästande svenska mästarna har fjorton spelare som hittills den här säsongen har vunnit över 60% av sina banpoäng.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter

SM-veckan
2018-03-22
Final damer 13.05
Final herrar 16.10 

Individuella SM 23/2-27/5

BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info