Hoppa till sidans innehåll

Hammarby och Högland på hugget

12 JAN 2019 21:45
Damernas allsvenska grupper startade upp på årets andra helg med minisammandrag i Stockholm respektive Jönköping. Under lördagen vann Högland dubbelt i Jönköping och Hammarby på Gullmarsplan.
  • Skapad: 12 JAN 2019 21:45

Trollhättan-Högland slutade 5-15 sedan Nässjötjejerna hade sett till att avgöra redan efter tre serier efter 1-4, 2-3 och 0-5. Högland vann även den sista serien och var det klart bättre laget. Sanna Bjelke var matchbäst med 822.

Trolle och IFK Göteborg spelade en match som var både svängig och spännande. IFK började med att ta ledningen med 3-2, efter att ha vunnit totalen med fem käglor. Trolle hade då vunnit bord fyra med tre! Andra serien gick till Trolle, 4-1, innan IFK kunde vinna tredje med samma siffror. Blåvitt i ledning med 8-7 inför sista, men där blev det soppatorsk för göteborgskorna. Trolle kunde segla ifrån med 5-0 och bärgade segern med 12-8. I Trolle toppade Lena Carlsson med 761 medan Annika Jonsson Nord i IFK hade 760. 

IFK chockstartade sedan mot ett lite lojt Högland och tog ledningen med 4-1. Ledningen kvarstod efter två serier, då det stod 6-4, men sedan var det Högland för hela slanten. De lilaklädda tog 9-1 de sista två till seger med 13-7 och kunde nöjda åka tillbaka hem till Nässjö. Höglands Åsa Storme var matchbäst med 830, medan IFK hade Marie Larsson på 816 och Annika Jonsson Nord på 812.

Trollhättan var inte ett dugg sugna på att åka poänglösa från Jönköping, och även om totalerna mot Trolle var jämna de första två serierna, så hamnade de hos Trollhättan. Efter tre serier stod det 10-5, innan det började bitas på naglarna i Trollhätteklacken. Trolle knaprade sig närmre och närmre genom att vinna bord efter bord, innan det var klart att ett bord gick till Trollhättan, med två pinnar! Att varje kägla är viktig stämde verkligen här. Matchens högsta slagning finns hos Trolle, där Jannice Schöld hade 834.

I Norra gruppen började matcherna med Hammarby mot Sandviken och Merci mot Stjärnan. Hammarby och Merci toppar gruppen tämligen bekvämt och vann också sina första matcher, även om Bajen fick slita lite mer än vad Merci behövde göra.

Hammarby tog ledningen med 3-2, men släppte 1-4 till Sandviken i andra. 4-6 efter två blev 7-8 efter tre. Avgörandet kom i sista, som Hammarby vann med 4-1, och med det fixade de också seger i matchen med 11-9. Susanne Olsson 836 och Katrin Fahlström 817 var tungan på vågen hos de grönvita. I Sandviken hittar vi Ewa-Lena Bichsel på 813.

Merci mjukstartade mot Stjärnan genom att ta ledningen med 3-2 och ökade sedan. 4-1, 5-0 och 5-0 talar sitt tydliga språk. Emelie Tiveljung toppade matchen med 834, följd av Janina Lindberg med 812.

Stjärnan sneglade på Hammarby-Sandviken när det var klart att det inte blev några poäng i första matchen, och tryckte sedan på kringla C och kringla V. (Kopiera och klistra in alltså, jag har Mac …) Sandviken-Stjärnan fick nämligen exakt samma matchbild. Underläge för Sandviken efter första, ledning efter andra och tredje och så omsprungna med 4-1 i sista och förlust med 11-9. Hos segrarna i Stjärnan hittar vi 808 på Annica Damberg, medan Sandvikens Maria Arnöman 832 fick den klena trösten att vara bäst i matchen. 

Så var det då toppmötet Merci-Hammarby kvar. Här var det Hammarby som körde hårdast från början och hade solklara 8-2 efter två. Dessutom lyckades Bajen vinna ett bord med +7 och ett annat med +2 när de vann tredje serien med 3-2, och därmed var matchen avgjord. Merci snodde åt sig totalen i sista serien, men Hammarby skrev in 13-7 i sin segerbok och Merci noterade sin första förlust för säsongen. Ann-Ki Larsson Carlsson bäst i Hammarby med 808, men Mercis Emelie Tiveljung glänste ordentligt med sina 917.

 

 

Vi har tagit fyra banpoäng!

Yvonne Bjelke-Larsen och Emma Mewén, Högland (Trollhättan – Högland)

Åsa Storme och Ida Elofsson, Högland (Högland – IFK Göteborg)

Åsa Lärk och Anette Johansson, Trollhättan (Trolle – Trollhättan)

Emelie Tiveljung och Malin Ahlgren, Merci (Merci – Stjärnan)

Emma Sätterlund och Annelie Axberg, Merci

Ann-Ki Larsson Carlsson och Frida Johansson, Hammarby (Merci – Hammarby)

 

 

Skribent: Cacca Blixt Jeppsson
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info