Hoppa till sidans innehåll

Gotländska framgångar på Ö-spelen

13 JUL 2019 13:48
De Internationella Ö-spelen (Island Games) avgjordes under veckan på Gibraltar och i bowlingen var det stora framgångar för Gotland. Sara Pettersson från Stånga IF tog bland annat tre guld och ett brons.
  • Skapad: 13 JUL 2019 13:48

De Internationella Ö-spelen avgjordes nu för 18:e gången. Spelen avgörs vart annat år och i år tävlades det i 14 olika idrotter, där bowlingen är en av dem. Delta får öar som inte är egna nationer. Exempelvis finns Åland, Bermuda och ett flertal av de brittiska kanalöarna med i bowlingen. Ser vi på andra sporter så finns Grönland, Färöarna och Cayman öarna med i mästerskapen.

Gotland tog flest guld i bowlingen, fem av de nio man kunde ta, de övriga fyra tog Åland. Stångas Sara Pettersson tog tre guld, först i singel, sedan i dubbel med Maria Eklöf och sedan lag-guldet där Sara och Maria spelade med Camilla Olofsson och Tina Senitz.

Camilla Olofsson tog dock den sista guldmedaljen då hon i Masters besegrade Ann Kvarnström från Åland. Camilla Olofsson kommer utöver gulden i lag och Masters hem med två bronsmedaljer. På herrsidan blev det ett guld och en bronsmedalj. Guldet tog Gotlandpärlans Robert Gustavsson och bronset i lag tog han med Anders Jacobsson, Claes Johansson och Kevin Stenegärd

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info