Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Framåtfonden ger Bowlingen 280 000

2018-11-08 13:00
Bowlingen i Sverige har fått 280 000 kr från svenska spel och Riksidrottsförbundet Framåtfonden som ska hjälpa till att få fler i rörelse. - Bidraget från framåtfonden betyder otroligt mycket, säger generalsekreterare Lena Sulkanen.
  • Uppdaterad: 2018-11-08 13:00

Från Framåtfonden, som skapats av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet, kan idrottsförbund söka bidrag för att genomföra projekt som försöker få fler i rörelse inom idrottsrörelsen. Totalt betalar fonden ut 7,3 miljoner kronor per år.
- Barn och unga rör sig alldeles för lite i Sverige och vi måste tillsammans hjälpas åt att bryta den trenden. Framåtfonden möjliggör för specialidrottsförbunden att testa idéer kring nya former av fysisk aktivitet för att få fler i rörelse. Förhoppningen är att fler hittar glädjen i att leva ett aktivt liv, säger Stefan Bergh, generalsekreterare på Riksidrottsförbundet.

Nu presenterar Framåtfonden vilka förbund som får dela på nästan fyra miljoner i denna utbetalning. Ett av förbunden som får pengar för att aktivera fler i rörelse är Svenska Bowlingförbundet som tilldelas 280 000 för projektet: ”Bowla mera”
- Med ”Bowla mera” vill vi bredda vår verksamhet och nå nya målgrupper oavsett var i livet de befinner sig. Bidraget från framåtfonden betyder otroligt mycket och ger oss en möjlighet att nå våra mål och att få fler i rörelse, säger Lena Sulkanen, generalsekreterare på Svenska Bowlingförbundet.

Förhoppningen är att pengarna ska hjälpa till att skapa regionala resurspersoner som ska hjälpa till med rekrytering av nya bowlare och få fler att upptäcka bowling, en sport för alla hela livet.
- Forskning med rörelsemätare visar att barn och ungdomar i stor utsträckning inte når de rekommendationer som finns för fysisk aktivitet. Men det är inte bara barn som inte når rekommendationerna, samma sak gäller vuxna. Därför är Framåtfonden viktig för att möjliggöra för fler att leva ett aktivt liv, unga som gamla, utanför idrottens traditionella ramar, säger Daniel Berglind, PhD forskare Karolinska Institutet.

Förutom Svenska Bowlingförbundet får Akademiska idrottsförbundet, Brottningsförbundet, Badmintonförbundet, Orienteringsförbundet, Roddförbundet, Tennisförbundet, Basketförbundet, Sportskytteförbundet och Kanotförbundet pengar från Framåtfonden vid det här tillfället.
- Det är fantastiskt att se hur Framåtfonden kan realisera bra idéer, och få följa projektens utveckling från idé till genomförande. Extra glädjande är att många av projekten har fått medel från Framåtfonden tidigare – något som tyder på att de tagits emot väl och gjort skillnad ute i landet, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef på Svenska Spel.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info