Hoppa till sidans innehåll

Första SM-medaljerna är utdelade och Annika Kilander, Mikael Roos tog guld

06 JUN 2019 14:43
Första medaljerna i SM-finalerna i Vårby Bowling är nu utdelade. I klass 41-50 vann Mikael Roos Team Alingsås och Annika Kilander Sundbergberg. I klass B 41-50 vann Edson Valdivia Kalmar AIK och Tanja Sundström Hammarby.
  • Uppdaterad: 06 JUN 2019 14:43

I finalerna som spelas i matchspel, startade Mikael Roos i högsta fart genom att inte bara vinna första matchen utan även slå storfina 287. Mikael Roos hade därmed ett rejält försprång direkt. Den som närmade sig var Sturebys Erik Andersin. Ett litet avgörande skedde i sjätte serien när Mikael och Erik möttes.

Mikael Roos klämde till med 259 i serien och utökade sin ledning till över 100 poäng.
- Den serien spelades på samma bana som jag innan hade slagit 287, så det var ganska avgörande med den vinsten, säger en nöjd Mikael Roos som har SM-guld i 3-manna tidigare och två silver i klassen 31-40.
Närmast efter Mikael placerade sig Erik Andersin Stureby och bronsmedaljen gick till Mats Knutsson BK Kyrk Skövde.

I herrarnas B-klass var kvalvinnaren Edson Valdivia ganska tidigt i toppen och där höll han sig kvar hela tiden och efter utjämningsserien skrevs vinsten till hela 137 poäng. På andra plats placerade sig Stefan Persson AIK efter en stark avslutning
 och bronsmedaljen tog Arne Olofsson BK Rosen.

Trots att Annika Kilander spelade ganska bra i början med serier strax under och över 200 så kom hon lite på efterkälken. Men Annikas rutin skulle viasa sig avgörande och Annika tog sig upp på ledarplats, en placering som hon höll hela vägen ut. Annika var 93 poäng före Anna Staflund BK Brio och ytterligare nio före Maria Eklöf BK Rosen.

Denna guldmedalj var inte Annikas första individuella.
- Jag har ett guld tidigare och den tog jag också i Bowl4Joy, säger en nöjd Annika.
- Lite speciellt var det också att detta var min sista tävling i Sundbybergs-dräkten.
Det skall bildas en ny klubb BK Prime som Annika Kilander kommer att spela för. Troligen kommer vi nog att få höra om Annika vid flera tillfällen, utan att det är i Sundbybergs IK.

I damernas B 41-50 så tog Hammarbys Tanja Sundström en rejäl ledning. Men i femte serien strulade det och det blev bara 114.
- Jag hade sju genomskärare i den serien säger Tanja.
Tanja behöll ledningen men i allra sista spelrutan hade Monica Söderlund chans om hon slog minst två strike i sista rutan. Men så blev det inte utan guldet gick till Tanja. Bronsmedajen tog Ann-Charlotte Nordvall BK Kåess.

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

EMC 2019
Herr EM München
12-22 juni
Scoring Online
Livestream

enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info