Hoppa till sidans innehåll

Förändringar nyckeln på Lucky Larsen

05 SEP 2019 16:50
Att vara uppmärksam på förändringarna i oljeprofilen och att göra förflyttningar i tid tror många kommer vara nyckeln till framgång på Storm Lucky Larsen Masters. - Det gäller verkligen att vara uppmärksam, säger Marshall Kent.
  • Skapad: 05 SEP 2019 16:50

Just nu pågår Sverige enda tävling på världstouren: Storm Lucky Larsen Masters för tredje gången, och oljeprofil på årets tävling är 42 fot lång och kan spelas på många olika sätt.
- Jag har inte sett ett sätt som verkar funka, jag har sett spel utanför ribba tio, från 20 ut till 7. Det har inte varit en stil som har dominerat, och det är lite av vad vi ville göra. Det ser ganska lätt ut, men med förändringen i banan blir det inte lätt, säger John Janawicz från Kegel som byggt profilen.

Amerikanen som flugits in för att vara ansvarig för oljningen på världstourtävlingen tror att gränsen för att gå till final i tävlingen kommer att landa mellan 1350 och 1355, någonting som tävlingens frontfigur Martin Larsen håller med om.
- Gör man 1350 har man goda chanser att gå vidare, säger han.

Efter en bilolycka i USA kan inte den tidigare världsettan själv vara med att spela i tävlingen som bär hans namn. Men trots att han blev påkörd av en bil i 60 km/h tror han att han kommer kunna slå några bowlingslag i slutet på veckan.
- Jag kommer ihåg att jag tänkte: ”det här går åt helvete” och att jag flög väldigt länge. Jag bröt två större ben i vänster arm och ett revben. Jag tror inte man kan få den smällen och den flygturen och må mycket bättre än jag gör nu, säger han och siktar på att vara tillbaka till US Open i slutet på oktober.

Skadorna gör att 40-åringen inte kommer kunna vinna sin egen tävling. Men det finns andra som har presterat bra på den kluriga oljeprofilen. Den vänsterhänte amerikanen Anthony Pepe leder på 1492 före Team Pergamons engelsman Dominic Barrett som igår drog in 1461.
- Det var min första start och jag bara gick ut och bowlade och såg vart det tog mig. Självklart försökte jag hålla igång det med det gick bra, säger han.

Även Khaled Aldebayyan spelade bra under gårdagen. Kuwaitiern som är i Sverige för första gången slog till med 1447 I eftermiddagspasset och tog sig till tredje plats i tävlingens kval, så här långt.
- Jag gjorde bra, snabba förflyttningar, säger han.

Den spektakuläre amerikanen Kyle Troup är regerande mästare efter förra årets seger över Jason Belmonte i finalen. Även i år kommer 28-åringen med goda förhoppningar.
- Jag ska vinna tävlingen igen, jag är regerande mästare och känner mig bra. Mitt spel är bättre än det har varit på länge. Jag hade en bra augusti månad på touren, tog mig till TV ett par gånger men jag har inte vunnit någonting i år, ännu. Så det är mitt mål här, att vinna, säger Kyle Troup.

Vid förra årets seger hade tvåhandsspelaren en bra vecka där han vann Storm Lucky Larsens golftävling. Årets segrare av golfen är den tidigare världsettan Marshall Kent som därmed hoppas på att det är hans tur att ha en bra vecka.
- Det känns som det är min tur. Jag fick uppenbart en bra start på veckan, säger han och menar att nycklarna till en seger kommer vara att vara med på förändringarna:
- Att slå bra slag och vara uppmärksam. Det verkar vara lite skillnad från banpar till banpar så det gäller verkligen att vara uppmärksam på vem som spelar före dig och hur de spelar. Det kommer att vara den stora nyckeln här, säger han.

 https://solidsport.com/luckylarsen

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info