Hoppa till sidans innehåll

Fler världsstjärnor på väg till Lucky Larsen Masters

03 SEP 2019 13:00
Även om det är en hel del internationella spelare i toppen av världstourtävlingen Storm Lucky Larsen Masters som just nu spelas i Helsingborg är det fler världsstjärnor på väg.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2019 13:00

Fler och fler världsstjärnor ankommer till Sverige för att spela Storm Lucky Larsen Masters. Strax innan det svenska damlandslaget landade på Kastrup igår landade den tidigare världsmästaren Francois Lavoie, från Kanada, för att ta sig vidare till Helsingborg och den stora världstourtävlingen.

Än så länge leder den elegante vänstersnidaren Anthony Pepe från USA tävlingen som räknas som en PBA-titel. 31-åringen spelade den allra första starten och avslutade med en 300-ing till fina 1492 som ännu står sig som tävlingens högsta.

Bästa svensk, så här långt, är den tidigare svenske världsmästaren Martin Paulsson, som slaget 1447 och därmed ligger tvåa. Trea är amerikanen AJ Chapman före de två hemmaspelarna Karl Wahlgren och tjecken Jan Macek, båda från IS Göta.

Dock var det inte tävlingens ledare som tog hem extrapriset på 10 000 svenska kronor i Early bird-finalen som spelades i söndags. Där var det hemmaspelaren Rasmus Edvall från IS Göta som, i mycket tuff konkurrens, lyckades ta hem segern bland de som startat tidigt.

Flera av världsstjärnorna som kommer till Sverige för att spela om förstapriset på 150 000 kronor kommer också att spela i onsdagens episka batalj mellan, de regerande svenska mästarna Team Pergamon, och det världslag som Daniel Rönnbäck och organisationen bakom Storm Lucky Larsen Masters har satt ihop.

Efter det fortsätter bowlingfesten med fyra starter om dagen fram till söndagens finalspel där den spektakuläre tvåhandsspelaren från USA, Kyle Troup, ska försöka försvara sin titel från förra året. Följ tävlingen via https://solidsport.com/luckylarsen och via www.swebowl.se.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info