Hoppa till sidans innehåll

Finalspelet inlett på Storm Lucky Larsen Masters

2018-09-09 10:43
I det första finalsteget av tre, innan stegfinalen börjar klockan 18 idag, imponerade den amerikanska storstjärnan EJ Tackett mest. - Det gäller att göra det som banorna erbjuder dig, säger 26-åringen.
  • Uppdaterad: 2018-09-09 10:55

Efter att 390 spelare försökt ta sig till final spelades i morse det första finalsteget i Storm Lucky de som imponerade mest av de 11 som gick vidare var den tidigare Player of the Year på PBA-touren: EJ Tackett.
- Jag började med Uretan för första gången den här veckan. Igår sa Tim Mack att jag borde prova det och nu hamnade jag med Fran Louw som också spelade Uretan så jag bestämde mig för att testa på träningen. Det såg bra ut så jag valde att köra på det, säger 26-åringen.

Uretan-taktiken fungerade så bra de första två serierna att den kraftfulla amerikanen slog 277 och 256 vilket gjorde att EJ Tackett kunde kosta på sig att slå 170 i serie tre och prova lite olika lösningar.
- Jag fick lite problem efter två serier vilket säger mig att jag måste vara mer beredd när banorna förändras. Det gäller att göra det som banorna erbjuder dig, säger EJ Tackett.

Emanuel JonssonDen tidigare junioreuropamästaren Emanuel Jonsson, som gick till final via turbon, tog en lite annorlunda väg till nästa steg när han slog 900 med serieföljden 265, 144, 236 och 255. Trots en dålig andraserie lyckades 19-åringen samla sig och ta sig vidare.
- Det är egentligen bara att blicka vidare. Klart att det är frustrerande men jag hade en bra känsla med mig från första serien. Sedan hamnade jag på 3-4 som jag löste bra och 5-6 som var det banparet jag gick vidare till final från så det var bara bra. Nu ska jag fräscha upp materialet så ser vi på inspelningen vilken taktik det blir. Det gäller att ha ett öppet sinne, säger Emanuel Jonsson om hur han ska attackera finalsteg två.

Av de som tagit sig vidare till finalsteg två var det några som greppade det absolut sista halmstrået och tog sig vidare på sin sista chans. Med femtio spelare som ville spela den sista starten med inte fick plats hade både Richard Teece och Christopher Sloan pressen på sig för att ta sig vidare i den näst sista starten.
- Jag visste att jag bara hade ett försök och jag hade bowlat ganska många starter och ville ta mig till final eftersom jag inte lyckades med det förra året, säger engelsmannen Richard Teece som spelat för Team Alingsås i Elitserien.

Båda spelarna från de brittiska öarna hamnade i ett läge där de behövde avsluta med ett antal strike iRichard Teece rad för att ta den efterlängta finalplatsen. Efter 8 respektive 10 starter stod det på ansatsen och var tvungna att prestera riktigt bra bowling i slutrutorna.
- Du måste ha en bra start, så fort du får den första träffen så handlar det bara om att hålla fast vid processen och upprepa processen, säger Richard Teece.

Vrålen som skreks ut efter att båda spelarna tog sig till final berättar vilken press det handlar om. Men nu är de vidare och ska gå in i finalsteg 2, där 36 bowlare spelar fyra serier klockan 10. De 16 bästa därifrån går sedan vidare till det tredje finalsteget där tävlingens 24 bästa bowlare slåss om fyra stegfinalplatser över åtta serier. Irländaren Chris Sloan vet vad han gjorde för att gå vidare.
- Jag lyssnade på vad alla sagt till mig hela veckan. Jag tog mig ur mitt eget huvud och bara slog slaget, säger finalisten Chris Sloan.

Följ tävlingen på: http://luckylarsenmasters.com/ 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan - sista anmälan 15/9

Idrottslyftet

 

NAG Tournament
3/11-10/11 Skövde
 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info