Hoppa till sidans innehåll

Filippa Persson svensk mästarinna

2017-07-03 14:30
Den regerande svenska mästarinnan Jenny Wegner fick se sig besegrad i den TV-sända finalen av Elit-SM idag. World Cup-vinnarens lagkamrat från BK Femtionian: Filippa Persson avgjorde med ett viktigt kryss. - Det känns väldigt bra, säger hon.
  • Uppdaterad: 2017-07-03 15:09

När Elit-SM idag avgjordes under SM-veckan i Borås tog Filippa Persson från BK Femtionian i Hässleholm sin första individuella SM-medalj, och det blev ett guld! Den regerande Europamästarinnan i Masters slog i finalen den regerande svenska mästarinnan, och klubbkamraten Jenny Wegner med en strikeföljd.
- När jag hade min trippel inför sista så kändes det bra, säger Filippa Persson.

Jenny WegnerBåda landslagsspelarna inledde SM-finalen med väldigt fin bowling och varsin trippel. Sedan började Jenny Wegner få tian över och Filippa Persson tog täten med sin trippel. 21-åringen hade valt att avsluta och få möjligheten att ha allting i egna händer. Efter en jämn final så stod den unga skånskan och behövde täcka i sista rutan för att säkra ett SM-guld.
- Jag tycker om att avsluta, att jaga. Sen är det bara att försöka slå ett så bra så som möjligt. Det var inte ett jättebra slag, så det var skönt att alla ramlade, säger hon om striken som avgjorde.

Filippa Persson från BK Femtionian tar därmed sitt andra SM-guld för året eftersom hon, tillsammans Ida Anderssonmed sitt lag Spader Dam, vann det svenska mästerskapet för 8-mannalag. Där var också Jenny Wegner med, den regerande mästarinnan i Elit-SM som idag fick nöja sig med ett silver.
- Jag får inte den där sista käglan att falla. Jag vet inte om det har med mina rotationer eller vinkeln att göra. Jag tycker att jag slår bra slag men får inte med mig käglorna för det, säger 23-åringen.

På de splitternya käglorna som sattes in inför TV-finalen fick Perstorpstjejen kvar kägla tio åtta gånger på två serier. Fyra raka i finalen och fyra i semifinalen där hon slog Ida Andersson från BK Högland med 194 mot 176.
- Hade jag fått göra om det hade jag spelat med ett annat klot, säger Nässjö-tjejen som för andra året i rad får ta emot ett brons.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
UPP-slaget 11-13 augusti 2017
 

Sommarläger Nässjö
15-17 Augusti 

 


Anmälan till Elittävlingen i Malmö 6-7/10

 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
Städa Sverige Se film med goda exempel - där föreningar hjälper naturen!
 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info