Hoppa till sidans innehåll

Femtonfaldiga svenska mästarinnor

19 MAJ 2019 15:13
Det är alltid svårt att slänga sig med termer som "rätt lag vann" men denna helg var Spader Dam en ostoppbar maskin.
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2019 15:13

Det var en ännu mer taggad skara som klev på banorna i andra matchen. Det ena laget med en inställning att ta spelet till ytterligare en match och det andra med ett mycket mer definitivt mål än så - att vinna de svenska mästerskapen för åttamannalag.

Inledningsvis var matchen av ytterst jämn karaktär och många spelare presterade höga siffror. Bland annat gjorde B-K Evas Susanna Kiiskinen och Caroline Lagerlöf 462 tillsammans och Spader Dams Anna Andersson och Jenny Wegner slog till med 483 poäng. Tre poäng mot två blev det till Evas favör och även kägelpoängsmässigt var det jämnt - 1695 mot 1693.


Trots den höga moralen i båda lagen såg Spader Dam vassare ut i inledningen av andra serien - den extra udden skulle visa sig generera mycket i spelet. De höljde sig med 34 poäng samtidigt som motståndet sänkte sig med 122 poäng och fem poäng mot noll till Spader Dam var ett faktum.

I tredje serien skulle den våg av medgång som Spader Dam innebar röja allt ur sin väg. Trots att B-K Eva presterade så pass väl som 1718 poäng skulle de inte kunna rå på Spader Dam som slog till med 1819 poäng.
- Personligen har jag haft det lite besvärligt med tekniken och har således legat i hårdträning inför slutspelet så det var underbart att spelet stämde, säger en överlycklig Jenny Wegner som bidrog med hela 743 poäng på sina tre spelade serier.

Fyra poäng mot en i tredje serien innebar att matchen var över och Spader Dam kunde således titulera sig själva svenska mästare för femtonde gången. Ett jubel bröt ut i den himmelsblå skaran! Sång, glädje och tårar flödade genom hallen.

- De är magiska att coacha och har en så otroligt hög lägstanivå, säger coach Stefan Håkansson. Det har varit en fröjd att få finnas där som deras stöttepelare tillsammans med Joakim West som haft hand om det tekniska.

Vi gratulerar härmed de fenomenala Spader Dam till guldet efter en festlig helg och hoppas att den fortsätter på så vis in på småtimmarna!

B-K Eva - Spader Dam
http://bits.swebowl.se/Matches/MatchFact.aspx?MatchId=3176920

Skribent: Amanda Steén
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

EMC 2019
Herr EM München
12-22 juni
Scoring Online
Livestream

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info