Hoppa till sidans innehåll

Favoriterna höll i första semin

2017-05-19 23:10
Både Team Pergamon och Team Clan lyckades vinna sina första semifinaler under Världens bästa slutspel i RC Bowl i Jönköping. De regerande svenska mästarna gjorde det genom ett schackdrag. - Den här gången vann dom, säger Raymond Jansson i BK Jösse.
  • Uppdaterad: 2017-05-19 23:43

Den sena av de två semifinalerna på herrarnas sida blev en taktisk duell. Lagen gick ut på den svåra 38 fots-profilen med två olika taktiker där den till slut visade sig vara bättre än den andra.
- Det är en schackmatch, den här gången vann dom. Vi gjorde några feldrag, säger Raymond Jansson, coach i BK Jösse.
- Det blir en fight mellan uretan och reaktivt, det är två olika taktiker som möts, säger Peter Hellström i Team Clan.

De regerande svenska mästarna från Nässjö gick ut med en plan som innebar att spela med reaktiva klot medans Arvika-laget valde att börja med Uretan-klot. I första serien såg det länge ut som Jösses schackdrag var det klart bästa. Men i de sista rutorna vann Clan de mittersta banparen.
- Vi räddade 2-3. Vi gör det strongt, vi håller oss till det vi håller på med eftersom det bör fungera. Uretanet såg inte bättre ut. När första serien var färdig och vi hade kommit undan med blotta förskräckelsen hade vi ett bättre läge än dem, de fick göra ett byta då, säger Peter Hellström.

Clan tog över matchen och vann den andra serien med 4-1 och var ytterst nära att stänga matchen redan efter tre serier. Men då avslutade Jösses storstjärna med sju raka strike och tog matchen till en fjärde serie där Clan till slut vann med 13-7.
- Vi gjorde match av det här i alla fall, säger Raymond Jansson och börjar tänka på morgondagens schackmatch:
- Nu får vi åka hem och begrunda, utvärdera och utföra lite bättre imorgon.

Fran Louw, Team PergamonI dagens första match mellan Team Pergamon och Stureby BK på 42-fotsprofilen började det jämnt. Men efter halva första serien plockade seriesegrarna från Partille över bana efter bana till sig. Till slut hade de alla banpar och fick en drömstart med 5-0.
- Vi hade en riktigt bra gameplan och bra kommunikation inom laget, säger Pergamons Sydafrikan Fran Louw. 

Även i andra serien var Pergamon bättre och ledde i halvtid med 9-1. Men i tredje kämpade sig Stureby tillbaka, tog 4-1, och satte lite press på de tiofaldiga svenska mästarna.
- I slutet på den tredje serien var det lite skakigt. Vi behövde ta en poäng i sista. Då la vi i nästa växel och siktade på fem poäng, säger Fran Louw.

Det svartklädda laget lyckades inte ta alla fem poäng, men fyra. Segern skrevs till 14-6 och Fran Louw blev näst bäst med 984, högst slagning hade Mattias Wetterberg på 990.
- De har två gubbar som gör 400 över pari, det hjälper, säger Sturebys Dennis Eklund som ändå är nöjd med lagets insats:
- Det finns inte en ruta där vi inte försöker, även om det såg mörkt ut. 9-1 efter två kändes inte helt ärligt.

Till morgondagens semifinaler får BK Jösse välja profil till sin schackmatch och Stureby får välja mot Pergamon. Då siktar Stockholmarna på en seger.
- Vi har inställningen, vi vet att vi kan slå Pergamon, vi har gjort det förut, säger Dennis Eklund. 

Följ hela slutspelet här: http://www.swebowl.se/tavlingar/svenskamasterskap/8-mannaSMslutspel2017/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Notiser

FacebookYoutubeTwitter
 

 

http://www.2017.bowlingsm.se/dynamic/start.asp

Individuella SM i Västerås

Kval 25/3 - 28/5

Anmälan!

8-manna slutspel Jönköping

Livestream

 

JM final


Tidigare Swedish Sim

 

 
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr
 
Städa Sverige Se film med goda exempel - där föreningar hjälper naturen!

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info