Hoppa till sidans innehåll

Europatouren: Kim Bolleby tvåa i frankrike

07 OKT 2019 14:54
Team Pergamons vänsterlirare Kim Bolleby blev igår tvåa på Europatourtävlingen Brunswick Open i Frankrike. I finalen förlorade 30-åringen mot danske Mikkel Sörensen. - Jag höll på att ta igen, säger Kim Bolleby.
  • Skapad: 07 OKT 2019 14:54

Fem svenskar tog sig vidare till finalspelet i Brunswick Open 2019 som avgjordes i helgen. Tävlingen, som är den elfte på Europatouren, av tretton, har brons-status och lockade 147 deltagare. Bäst gick det för Kim Bolleby, Team Pergamon, som har varit i riktigt bra form hela året.
- Jag träffar fickan oftare än tidigare men strikear inte lika ofta. Jag upplever dock att jag lever på spärrspelet väldigt mycket. Statistik från Lanetalk visar att jag väldigt många block har 100% täckt av det som inte är hål, säger han.

I finalen mot danske Mikkel Sörensen hamnade den tidigare thailändske landslagsspelaren under i den första, av två, serier, 265, mot 206. 30-åringen jobbade hårt för att komma i andra men nådde inte hela vägen fram.
- Jag höll på att ta igen men lämnade 6an på en lite hög träff i nionde rutan. Hade jag fått den hade vi varit, i princip, lika. Då hade matchen sett helt annorlunda ut, säger han.

Andraplatsen gör att Kim Bolleby klättrar till fjärde plats på Europatourrankingen den här säsongen. Klubbkompisen Adam Andersson slutade 11a i helgens tävling och behåller sin andraplats bakom Höganäs BC:s islänning Arnar David Jonsson.
-  Inför 2019 hade jag en 34:e plats som bäst på Europatouren och då fanns det faktiskt inte i min värld att jag skulle kunna vara med och slåss i toppen av rankingen. På mina sju tävlingar har jag blivit bland de 12 bästa i alla och även vunnit en av dem, säger Adam Andersson och fortsätter:
- Jag är väldigt glad över den utveckling jag har haft och det betyder mycket att jag tagit mig till den här nivån och att jag klarat av att hålla den. Samtidigt har jag aldrig drömt om att bli 2:a, så det jobb kvar att göra, säger han.  

Anna AnderssonDamernas Europatourrankning leds, ganska överlägset, av en annan vänsterhänt svensk: Spader Dams Anna Andersson, som blev 19e spelare och näst bästa dam i Frankrike, efter hemmaspelaren Alexandra Lopes. Den svenska 23-åringen har 638 poäng efter 11 tävlingar, tvåa är tre av de fyra senaste årens segrare Jenny Wegner och trea är Team X-Caliburs japanska spelare Misaki Mukotani.
- Att leda Europatouren var inget jag hade räknat med, eller ens tänkt på. Jag hade endast som mål att ta mig till Masters. Men detta året har verkligen gått bättre än jag förväntade mig så jag ser det som någonting positivt, och ett bevis på att man har varit bra under en längre tid, säger Anna Andersson.

På tävlingen i Frankrike åkte Daniel Fransson, Team Pergamon, ut i finalsteg ett och William Svensson i finalsteg två. Men den 18-årige europamästaren från BK Kaskad kommer att bli ihågkommen för sin start på finaldagen. Då började han med två fotfel och noll i ruta ett för att sedan sätta kryss hela vägen ut och få ihop 270 poäng.
- Ansatserna var rätt hala och speciellt på högerbanan. Jag avslutade uppvärmningen på vänsterbanan, ås det var därför det blev som det blev. En väldigt ovanlig serie. Jag skulle bli förvånad om det hände någon mer gång, så lite roligt att man har gjort det, säger han.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info