Hoppa till sidans innehåll

Europacupen börjar imorgon - med svensk debutant

2018-10-22 15:00
När Europacupen startar i Tyskland kommer Viktor Danielsson, IKW/Köping BK att göra landslagsdebut. Någonting han inte är nervös över. - Nej, nervös vet jag inte om jag ska kalla det, men taggad, säger han.
  • Uppdaterad: 2018-10-22 15:00

Imorgon inleds Europacupen i tyska Langen, med officiell träning, och Sverige är titelförsvarare. På damsidan genom Filippa Persson, som har med sig den regerande svenska mästarinnan Annie Thorell till Tyskland. Båda dessa har rutin av den blågula dressen, men den svenska, manliga, representanten kommer att göra debut i landslagssammanhang. IKW/Köping BK:s Viktor Danielsson hade dock inga tankar på att han skulle få spela Europacupen när han vann Elit-SM under SM-veckan i Helsingborg i somras.
- Nej, det hade jag faktiskt inte en tanke på. Det visste jag inte ens om utan jag fick reda på det senare. Det är ju skitkul, då känner man sig jäkligt hedrad, säger den regerande svenska mästaren.

Förutom att förbereda sig rent tekniskt med tränare nere på banorna har 22-åringen jobbat mycket med de mentala förberedelserna som han tycker är väldigt viktiga.
- Det är A och O, går du ner och tänker att du ska förlora kommer du inte att vinna. Har du rätt inställning kommer du i alla fall jäkligt långt, säger han och berättar om vilka målbilder han har i huvudet:
- Jag ser ju framför mig hur jag står där på första plats. Jag har ingen aning om vad det är för underlag. Jag vann ju SM för att det var någonting som jag var bra på, är det någonting jag inte är bra på har jag mindre chans men passar det mig tror jag att jag har stor chans att vinna, säger den vänsterhänta Köping-sonen.

Frågan är om de mentala förberedelserna kommer att göra Viktor Danielsson redo på hur det känns att stå på banorna iklädda en gul-blå landslagströja.
- Jag ser väldigt mycket fram emot det. Jag vet inte vad jag ska förvänta mig, men jag tror att det kommer kännas skitskönt. Jag kommer väl känna mig väldigt stolt i alla fall. Det är sådant där som man måste filtrera bort när man står på banorna. Man hamnar i sin lilla zon och så kör man bara. Så länge jag hamnar i den zonen så kommer det nog att gå bra, säger han.

Filippa PerssonMed sig i truppen till Tyskland har dock den unge debutanten rutin i form av den regerande mästaren och tidigare Europamästarinnan Filippa Persson och junior-VM-medaljören Annie Thorell.
- De har väl koll på vad de gör, sedan har jag förbundskaptenen Johan Ekström som kommer hjälpa mig också, det känns tryggt, säger Viktor Danielsson.

Även om IKW/Köpings nyckelspelare tycker att det blir lite jobbigt att lämna laget inför helgens möten mot Pergamon och Alingsås i herrarnas Elitserie ser han fram emot att spela Europacupen, men han är inte nervös.
- Nej, nervös vet jag inte om jag ska kalla det, men taggad. Jag brukar tänka så att man kan inte göra mer än sitt bästa, jag tror att det är en rätt så sund inställning. Det ska bli jäkligt kul, jag har sett fram emot det sedan jag fick reda på det, säger det svenska landslaget debutant inför Europacupen.

Följ hela det svenska laget här: http://www.bowling-ecc2018.eu/

Svenska segrare Europacupen de senaste tio åren:
2017: Filippa Persson & Mattias Wetterberg
2016: Cajsa Wegner
2012: James Blomgren (tidigare Gruffman)

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info