Hoppa till sidans innehåll

”En av de mest nervkittlande serier jag någonsin spelat”

2018-09-09 17:24
Sista serien i det tredje finalsteget blev en ruskigt spännande affär där Jason Belmonte, Kyle Troup, Bill O’Neill och Chris Sloan tog sig till stegfinalen som spelas klockan 18. - Vi försökte bara överleva, säger Kyle Troup.
  • Uppdaterad: 2018-09-11 11:52

Tack vare ett banfel och lyckosam lottning stod hela Baltiska bowlinghallen still när de fem som slogs och platserna i stegfinalen under finalsteg tre gjorde upp på banorna 15 – 18. Jason Belmonte, Bill O’Neill, Kyle Troup, Chris Sloan och Jesper Svensson hade alla chans att ta sig vidare till topp fyra och ha chansen till titeln.
- Det är en av de mest nervkittlande serierna jag någonsin har spelat, sa Kyle Troup efteråt.

Den underhållande 27-åringen hade inlett finalsteg 3 absolut bäst med 287 och var tidigt med i toppen, tillsammans med, bland andra, thailändaren Annop Arromsanon. Men efter två, tre, serier slutade tvåhands-amerikanens uretan-spel fungera.
- Jag fastnade i banans förändringar. Men när jag väl hittade skruvspelet så funkade det bra igen, säger Kyle Troup.

I den femte, av finalstegets åtta serier, medans de flesta spelare började få slut på banan åt vänster, ryckte fyra spelare. Jason Belmonte (279), Bill O’Neill (255), Anthony Simonsen (235) och Kyle Troup (280) hade då 30 poängs marginal ned till de jagande.
- Den serien gav med självförtroende och gjorde att jag kunde fortsätta att spela bra resten av passet, säger Kyle Troup.

Irländaren Chris Sloan, som tog sig till final i sig tionde kvalstart, började sedan klättra i resultatlistan och när Anthony Simonsen slog 157 i sjunde tog han över en topp fyra placering och gick in i sista serien med chansen att nå stegen.
- Jag har faktiskt bara spelat iväg bollen nu, utan att tänka för mycket, för första gången på väldigt länge. Jag har verkligen slagit ett slag i taget, säger han.

När avgörandet skulle stå i sista serien framför hela hallens publik hade publikfavoriten Jesper Svensson kämpat sig upp mot toppen och hade chansen. Med Jason Belmonte långt före försökte de övriga överleva de sönderspelade banorna och ta sig till stegen.

Det svenska hoppet, Jesper Svensson, hade chansen i sista att ta sig till stegen men lyckades inte samla ihop tillräckligt många strike. Istället lyckades Chris Sloan, trots 148, med två pinnars marginal före Anthony Simonsen, ta fjärdeplatsen. Trea, och irländarens motstånd i första stegmatchen, blev Bill O’Neill. Vinnaren får möta Kyle Troup om en plats i finalen där fjolårssegraren Jason Belmonte väntar.
- Det är skönt att komma till jobbet och göra jobbet bra. Jag är inte här för skojs skull, även om jag älskar det, så är det här mitt jobb och levebröd, säger Jason Belmonte som inte har någon klar plan inför finalmatchen:
- Ingen alls, jag får se var banan tar mig, säger den regerande mästaren och världsettan.

 Följ tävlingen på: http://luckylarsenmasters.com

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan - sista anmälan 15/9

Idrottslyftet

 

NAG Tournament
3/11-11/11 Skövde
 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info