Hoppa till sidans innehåll

EM: Sverige tvåa i halvtid i 5-manna

2018-06-14 16:46
Trots att det tog emot ordentligt inledningsvis skaffade sig Sveriges damlag ett bra utgångsläge efter första dagens spel i 5-mannakvalet vid EM i Bryssel. Svenskorna ligger på en säker andraplats bakom Nederländerna som svarade för en toppinsats.
  • Uppdaterad: 2018-06-14 16:47

Inget avgörs under de första tre serierna i kvalet så för Sverige gällde det att se till att man tog sig till ett bra läge inför fredagsförmiddagens avslutande tre serier. Och det var också så det blev.
Nu är det svenska laget klar tvåa bakom Nederländerna men också en bra bit före trean Finland och ännu mer före fyran Tyskland, femman Frankrike och sexan Danmark. Det är troligen de här länderna som kommer att göra upp om medaljerna.

- Det gäller ju att vara bland de fyra bästa och ta sig till semi. Vi ska göra en bra dag i morgon och se till att vi fixar det, sade Nina Flack, som ledde det svenska laget med strålande spel och 718 poäng.
En slagning som man inte gör varje gång det handlar om 5-mannaspel.
- Nej, jag hade nog ännu bättre andra dagen i VM i Las Vegas 2009, men annars kan jag inte minnas att det gått så här bra, sade Nina.

Hon var ensam om att hitta in med ett vägvinnande spel i första serien. Det såg länge ut som om Sverige skulle hamna under 900 i den serien, men starka slutrutor gjorde att det blev 936 och då låg man på nionde plats.
Inte bra men kunde varit sämre.
Det berodde på att alla i laget utom Nina hade det kämpigt.
- Jag såg ju att de andra hade problem, speciellt på högerbanan, men jag kände inte av det på samma sätt utan kunde spela avslappnat, sade Nina, som öppnade med 247.

Jenny Wegner var en av spelarna som skakade på huvudet och undrade vad som hände egentligen.
- Jag valde fel väg och försökte tvinga fram något som inte fanns. Borde ha gått på magkänslan och gjort ett annat val.
Förbundskaptenen Johan Ekström var självkritisk.
- Vi kunde ha gjort en bättre plan. Vi valde att värma upp på ett sätt som inte gynnade hela laget. Det kommer att bli annorlunda i morgon.
- Men efter den serien jobbade vi oss in i det och avslutade väldigt bra, sade Johan.

Ja, under resten av passet såg det mer ”normalt” ut från svenskornas sida. De lyfte sig nästan till den nivå de haft tidigare EM med serier på 1048 och 1073.
Detta efter att Nina fortsatt att strika och de övriga sakta men säkert fick ordning på spelet.
- Jag tycker att min andra serie var ok och att sista serien var bra. Där borde jag ha fått mer. Borde fått någon form av belöning men den kom aldrig, det var mycket emot idag, sade Jenny Wegner.
Det har inte riktigt varit hennes EM.
- Den här banprofilen är väl inte bäst lämpad för oss som spelar med mer rotationer. Men så är det ibland, sade Jenny.

Att Nederländerna skulle ta hand om ledningen var lite oväntat, men framförallt överraskade de med att prestera på en nivå som laget inte varit i närheten av tidigare under EM och gick i mål på 3237 poäng, ett snitt av 215,7. Å andra sidan var holländskorna femma i de tidigare två lagtävlingarna, alltså närmast prispallen, så man misstänkte att de skulle finnas med i medaljstriden på 5-manna.
Men inte att de skulle hitta ett sådant strikeläge.
Finland fortsatte att bygga på den fina insatsen i 3-mannalaget och ligger på tredje plats. Återstår att se om de kan hålla uppe spelet under andra halvan av distansen. Strax bakom lurar trion Tyskland, Frankrike och Danmark.

I All Events behöll danskan Mai Ginge Jensen ledningen men Nina Flack har närmat sig och det skiljer inte mer än 62 poäng mellan Mai och Nina inför avslutningen. Ida Andersson ligger trea, Cajsa Wegner fyra och Victoria Johansson femma.
Jenny Wegner är åtta och Isabelle Hultin, som slog 596 vid sidan av laget, är nia.
Fredagens avslutande tre serier börjar klockan 09.00. Semifinalerna beräknas komma igång 14.30 och finalen 16.00.
Följ fortsättningen av EM via http://www.ewc2018.be/


 

Skribent: Hans Karlsson
Epost: Adressen Gömd

 FacebookYoutubeTwitter

Dam-EM i Bryssel 7-16 juni 2018
Dam-EM i Bryssel 8-16 juni 2018
ResultatVeteranlandskamp 12 juni 2018
Resultat


 

Inbjudan till sommarläger 13-15/8 


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info