Hoppa till sidans innehåll

EM: Sverige femma efter första dagen på extrema banor

18 JUN 2019 15:12
På extrema banor kämpade det svenska 5-mannalaget till sig en femteplats när första halvan av lagdistansen idag spelades på EM i Tyskland. - Det här är extrema banor, säger Patrick Backe.
  • Skapad: 18 JUN 2019 15:12

Under lagdistansen på Europamästerskapen brukar det bli spel långt in i banan. Det spelas 15 serier på varje bana och oljan har en tendens att ”ta slut” när den tredje och sista serien spelas under dagen. Förbundskapten Patrick Backe säger att var värre än vanligt när lagdistansens första dag spelades på herrarnas EM i Tyskland idag.
- Det var riktigt mycket kämpa idag. Det här är extrema banor, riktigt extrema, säger den tidigare världsmästaren.

När Italien, med en monsteravslutning på 1122 i dagens sista serie, tog ledningen på distansen stod deras ankarbowlare, den tvåhandsfattade Antonino Fiorentino, och kastade över båda rännlocken från banan till vänster om den han faktiskt spelade på.
- Många av de här andra länderna är mer vana vid att spela på sådana här banor och kasta klotet och spela hårt. Vi är vana på att spela på väloljade banor, säger Patrick Backe.

Bara tre lag har ett snitt på över 200 poäng per serie efter att halva lagdistansen är spelad: Italien, Tjeckien och Danmark som ligger på en trejde plats. Den fjärde och sista semifinalplatsen just nu har överraskningen Skottland medan Sverige ligger på en femte plats med tre serier kvar att spela.
- Grabbarna håller ihop det jäkligt bra idag, vi spärrar bra, sedan finns det ju alltid saker som man hade velat se mer av. Men vi håller ihop det bra och är fortfarande med, säger Patrick Backe.

Imorgon avslutas kvalet i 5-manna med de sista tre serierna. Kan Sverige ta sig fram till medaljerna tror Patrick Backe att hans blågula grabbar har en bra chans i finalspelet som avgörs på kvällen.
- Gör vi en bra dag imorgon tror jag att vi har en bra chans att nå finalen. Då blir det nyoljat och då tror jag att vi har en bättre chans än vad vi har på det här torra, säger han.

Med 2995 för det svenska laget är det 3 poäng upp till Skottland. Men det är många lag som är med och slåss. Mellan tredje och elfte plats skiljer det bara 100 poäng inför morgondagens avgörande.
- Vi får försöka hålla ihop det här och göra det snäppet bättre imorgon så kommer det här bli jättebra, säger Patrick Backe.  

Inför morgondagen, som dessutom är den sista dagen som räknas in i distansen All-event, ligger tre svenskar bland de topp 24 som går vidare till det avslutande cup-spelet Masters. Bäst av de blågula ligger den dubble junioreuropamästaren i Masters: William Svensson. Den 18-årige debutanten ligger på en elfte plats.

Den historiska dubbla regerande mästaren i Masters, Martin Larsen är just nu på 23e plats och Mattias Wetterberg innehar den 24 och sista platsen i Masters med tre serier kvar. Leder All-event gör den Italienske tvåhandskastaren Antonino Fiorention före danske Thomas Larsen och franske Gaetan Mouveroux.

Se alla resultat och följ mästerskapet här: https://bowling-emc2019.eu/

Hittills har medaljerna fördelat sig så här:

Singel:
Guld: Matty Clayton, England
Silver: Tobias Börding, Tyskland
Brons: Xander van Mazijk, Holland & Gaetan Mouveroux

Dubbel:
Guld: Danmark - Mik Stampe & Carsten W. Hansen
Silver: Finland – Tomas Käyhkö & Niko Oksanen
Brons: Danmark – Jesper Agerbo & Thomas Larsen, samt, Frankrike – Julien Sermand & Valentin Saulnier

3-manna:
Guld: Italien – Nicola Pongolini, Alessandro Santu & Antonino Fiorentino
Silver: Danmark – Jesper Agerbo, Mik Stampe & Thomas Larsen
Brons: Sverige – Mattias Olsson, Adam Andersson och Mattias Wetterberg, samt, Italien – Tommaso Radi, Marco Parapini & Erik Davolio

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info