Hoppa till sidans innehåll

EM: Svensk ledning i 2-mannakvalet

2018-06-10 13:42
Det gick inte alls lika smärtfritt som i singeln för Victoria Johansson och Cajsa Wegner, men en stark spurt gjorde ändå att svenskorna tog ledningen i tvåmannalaget vid EM i Bryssel.
  • Uppdaterad: 2018-06-13 19:11

Efter den första starten leder det svenska laget med 2512 poäng före tyskorna Tina Hulsch och Martina Schütz som nådde 2443. Hela passet handlade egentligen om kampen mellan Sverige och Tyskland även om Nederländerna också blandade sig i tätstriden ett slag.

Bilden: Coachen Peter Ljung diskuterar dagens spel med Cajsa Wegner och Victoria Johansson.

Tyskorna tog en stor ledning inledningsvis, bland annat efter 486 i första serien, men inför sista serien hade deras försprång krympt och det var bara 33 poäng som skilde lagen åt. I mitten av slutserien hade Sverige knappat in några poäng, men det var i de sista fem rutorna som det avgjordes och då var det inte något snack om saken. Inga blågula tomrutor men desto fler strikar.
Det var tvärtom för tyskorna som förmodligen spelade bort sin medaljchans där.
Den svenska avslutningen betydde dagens bästa serie i rätt läge, 472 efter 228 av Victoria och 244 av Cajsa.

- Det var bra gjort av oss, en skön upphämtning, speciellt av Cajsa, sade Victoria Johansson.
- Vi går av banorna med samma känsla som vi hade i singeln. Det kändes tryggt och den här känslan ska vi försöka ta med oss under resten av EM.
Om den svenska slagningen 2512 kommer att räcka till medalj är svårt att sia om. Men klart är att den fina avslutningen ökade chanserna för ”Vicky” och Cajsa.

I singeln svarade de här båda tjejerna för en max-prestation och snittade då strax över 225. Nu var det betydligt tuffare.
- Vi stötte på många fler problem men löser det bra till slut, sade Cajsa, som var den som hade det svårast att få spelet att stämma under vissa perioder.
- Det blev många bollbyten i dag. I singeln använde jag bara två klot, nu testade jag fyra olika bollar, men i sistaserien återvände jag till den som fungerade så bra i singeln, konstaterade Cajsa.
Victoria var jämnare i sitt spel, men hade svårt att få loss den sista käglan. Det var många nior i hennes protokoll den här förmiddagen.
- Det blir lätt att man fegar lite och när det inte vill lossna riktigt får man ju inrikta sig på att täcka rutor, sade Victoria, som var bäst av alla spelare i passet med sina 1272. Cajsas resultat blev 1240. Av de 42 spelare som var i aktion klarade bara fem av att gå över 200-snittet.

Tvåmannakvalet fortsätter under eftermiddagen då Nina Flack och Isabelle Hultin spelar sina sex serier.
Följ mästerskapet på http://www.ewc2018.be/

 

Skribent: Hans Karlsson
Epost: Adressen Gömd

 FacebookYoutubeTwitter

Dam-EM i Bryssel 7-16 juni 2018
Dam-EM i Bryssel 8-16 juni 2018
ResultatVeteranlandskamp 12 juni 2018
Resultat


 

Inbjudan till sommarläger 13-15/8 


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info