Hoppa till sidans innehåll

EM: Medalj i den finaste distansen

19 JUN 2019 13:44
Sverige har säkrat medalj och tagit sig till semifinal i 5-manna på Europamästerskapen i München efter en riktig nagelbitare. - Grabbarna samlar ihop sig bra och sätter några viktiga strike, säger Patrick Backe
  • Uppdaterad: 19 JUN 2019 13:44

Det svenska laget började avslutningsdagen av den finaste distansen, lag-distansen, på EM som femma, bara ett fåtal poäng från medaljpositionerna. Men på en gång tog sig de blågula upp till topp fyra genom att slå 1110 i öppningsserien. En av bara fem serier som, under mästerskapet nått över 1100-strecket.
- Det var väl något mer häng, de spelar väldigt väldigt bra där. Vi fick tag i det på ett annat sätt och hade någon strike som ramlade rätt, säger Patrick Backe.

Väl på medaljplats fortsatte det fina spelet och det svenska laget följde upp med lagets näst högsta serie: 1053. Så långt var alla individuella resultat över 186, någonting som tyder på en hög och jämn nivå. Men när banorna torkade upp så fick svenskarna bekymmer.
- Sen flyttade vi från 38 ner till 5/6. Där var det väldigt känsligt. Sen blev det lite nerver där mitt i serien men grabbarna samlar ihop sig bra och sätter några viktiga strike i sistarutan, säger förbundskaptenen.

Med både Danmark och Tyskland flåsandes bakifrån blev det en nervös kamp om medaljplatserna. Men när England och Tjeckien ramlade ur medaljstriden och William Svensson med hjälp av en trippel kunde hålla tyskarna bakom Sverige blir det semifinal mot Danmark, och chans till revansch för 3-mannasemin.
- Jag hade inte stenkoll, men klart att jag visste att det var viktigt med åtminstone en strike, skönt att det blev en dubbel, säger William Svensson.
- Han har spelat fantastiskt. Tyskarna spelade bara 6 banor bort så dom hade vi koll på. Just då visste vi inte att Tjeckien hade spelat bort sig, säger Patrick Backe.

Semifinalen börjar redan klockan 14:15 och en eventuell final mot kvalvinnarna, och de regerande världsmästarna Italien, eller Tyskland klockan 16:00.
- Tack gode gud för att de ska olja, skrattar Patrick Backe och fortsätter:
- Vi har betydligt bättre läge på nyoljat men danskarna är inte någon lätt match, det kommer bli tufft. Skulle vi sedan vinna där och gå till final blir det nyoljat igen, och det kan nog gynna oss, säger den tidigare världsmästaren.

Den viktiga trippeln som William Svensson satte i sista serien var inte bara viktig för laget, den gjorde också att tvåhandskillen från Västervik tog sig in bland de 8 bästa i All-event och får därmed hoppa över det första steget i morgondagens Masters-slutspel. Även Martin Larsen och Mattias Wetterberg tog sig till det avslutande cupspelet medan Mattias Olsson slutade på en försmädlig 25e plats.
- Synd på Marty, han satte en dubbel i sista så han kanske inte grämer sig lika mycket som han hade gjort annars där. Jag hade hoppats att få med mig något till, eller alla, men det är svårt att få alla 6 att prestera, säger Patrick Backe.

Se alla resultat och följ spelet på https://bowling-emc2019.eu/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info