Hoppa till sidans innehåll
Foto: Streamforce4bowling William Svensson och Pontus Andersson

EM: Liten chans på medalj

14 JUN 2019 18:47
William Svensson och Pontus Andersson spelade idag sitt kvalpass i dubbeln och ligger fyra inför morgondagens sista pass, chansen till medalj finns. - Jo, det gör det, men det känns som ett odds på 1 till 100, säger Pontus Andersson.
  • Skapad: 14 JUN 2019 18:47

På europamästerskapen för herrar i tyska München spelades på eftermiddagen idag dubbelns andra kvalpass där ”Team Småland”: William Svensson och Pontus Andersson spelade för Sverige. Där lyckades de hålla sig undan de låga serier som förstörde singeln.
- Jag är sjukt nöjd med att vi verkligen kämpade för varje poäng idag, säger Pontus Andersson.

Den 23-åriga Nässjösonen slog tillsammans med den tvåhandsfattade William Svensson från Västervik 2485 poäng vilket gör att de för tillfället ligger fyra. Om ingen går om dem under morgondagens sista kvalpass betyder det medalj och semifinal, men de tror inte att det kommer räcka.
- Inte till medalj, vi skulle nog ha behövt gå om Finland. Men man vet aldrig, säger William Svensson.

Upp till Finland, som just nu ligger på andra plats, är det 30 poäng. Det är små marginaler mellan lagen i toppen men Pontus Andersson är inte säker på vad som gör skillnad mellan medalj och en femteplats.
- Jag vet faktiskt inte just nu. Jag vill säga bättre slag men det är så sjukt tufft att det är små marginaler som gör det. Vi fick inga rader eller något flow som gjorde att vi inte behövde kämpa vartenda slag, säger han.

18-årige William Svensson, som slog 1255 idag, håller med sin lagkamrat om att det var kämpigt på banorna idag. Men han har ett förslag på vad som saknas.
- Det var riktigt gnetigt idag, vi båda bowlade bra och vi gav allt för varje pinne men det lossnade inte riktigt. Det var stabilt spel och vi hade bra kommunikation hela tiden, men de höga serierna fattas för att det ska bli riktigt bra, säger han.

Imorgon klockan 10 kliver Mattias Wetterberg och Martin Larsen in i dubbeln när de spelar det sista passet. Först då får Pontus Andersson och William Svensson se hur långt deras resultat från idag kommer räcka. Chansen till medalj finns.
- -Jo, det gör den, men det känns som ett odds på 1 till 100, säger Pontus Andersson.

 Se alla resultat och följ mästerskapet på: https://bowling-emc2019.eu/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

EMC 2019
Herr EM München
12-22 juni
Scoring Online
Livestream

enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info