Hoppa till sidans innehåll
Foto: Streamforce4bowling William Svensson

EM: Låga serier förstörde för svenskarna

12 JUN 2019 18:52
Smålänningarna William Svensson och Pontus Andersson var med i toppen i dagens pass på herrarnas EM, men ett par låga serier förstörde för dem. - Jag är rätt nöjd ändå, även om det känns lite surt, säger debutanten William Svensson.
  • Skapad: 12 JUN 2019 18:52

Efter fyra serier ledde de svenska spelarna Pontus Andersson och William Svensson sin start av singeldistansen på herrarnas EM i München. Men då fick de bekymmer, precis som Adam Andersson och Mattias Olsson på förmiddagen var det ansatsen som orsakade lite problem.
- Det känns lite dumt att säga men vi fick båda lite problem med ansatsen. Jag genomförde slagen sämre än vad jag gjort under de tidigare serierna eftersom jag var osäker på om det skulle bli stopp eller glid. Men på den här nivån finns inget sådant att skylla på, säger Pontus Andersson.

Med den tveksamheten i fotarbetet hamnade de båda smålänningarna efter i klotvalen och femte serien slutade runt 170. Med en bra avslutning av både Pontus Andersson och William Svensson slutade de i toppskiktet av spelpasset.
- Jag är rätt nöjd ändå, även om det känns lite surt och att det kanske kommer vara rätt så nära medalj så är det en klart godkänd start så det känns positivt för fortsättningen, säger William Svensson.

Den 19-årige tvåhandsbowlaren från Västervik gjorde idag debut i seniorlandslaget efter fem junior-EM. Efter 11 medaljer på juniornivån spelade Kaskad-bowlaren idag sin första distans på stora EM.
- Största skillnaden är väl atmosfären, det är inte lika mycket liv runt omkring banorna utan det är mer ”proffsstämning”. Annars var det samma fokus som vanligt vid mästerskap. Jag tycker ändå att det var en bra dag och att jag följde den inställningen som jag gick in med, säger William Svensson.

Med fem serier över 200 slutade William Svensson på 1269, eftermiddagspassets näst bästa resultat, vilket just nu innebär en sjundeplats i singeln, med ett pass kvar imorgon förmiddag. Pontus Andersson slog 1250 och har en 14e plats för tillfället.
- Jag började väldigt bra och hade ett väldigt bra ”flow” i det hela. Jag gjorde bara små justeringar hela tiden och kontrollerade fickan väldigt bra. De sista tre serierna känns väldigt underbetalda, även om jag hade fel bollval ibland, säger han.

Lyckas Pontus Andersson och William Svensson hålla sig ifrån de låga serierna känner de att dubbeln kan bli rolig på fredag.
- Vi har en väldigt bra känsla inför dubbeln, vi trivs med att spela ihop och det känns som vi tänker bowling rätt lika så det kommer förhoppningsvis gå minst lika bra på fredag. Det gäller ju att få bort någon av de lägre serierna för båda av oss. Stabilt spel kommer räcka långt, säger William Svensson.
- Det känns som både jag och ”Wille” har en bra taktik och har lärt oss mycket från denna starten. Lite justeringar inför tvåmanna och förändringar hur jag ska attackera banan så kommer det bli bra, säger Pontus Andersson.

Världsmästaren i singel från Las Vegas 2017 Xander van Mazijk från Holland leder så här långt med 1344 före överraskningen Romeo Gagenoiu från Rumänien på 1309. Imorgon avslutas kvalspelet i singel med det tredje, och sista, passet. Då spelar Mattias Wetterberg och Martin Larsen för Sverige.
- Jag tror det kommer gå galant. De har övervakat dagens pass och vi har pratat om vad vi tyckte hände på banan och hur vi tänkte, så jag tror de kommer göra det bra, säger Pontus Andersson.  

Följ EM på hemsidan: https://bowling-emc2019.eu/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

EMC 2019
Herr EM München
12-22 juni
Scoring Online
Livestream

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info