Hoppa till sidans innehåll

EM: Inga medaljer i singel för svenskarna

13 JUN 2019 14:45
Inte heller Martin Larsen och Mattias Wetterberg lyckades tillräckligt bra i singeldistansen, som avslutas idag, för att vinna medalj på Europamästerskapens inledningsdistans. - Det kändes aldrig som vi hade häng på medaljerna, säger Martin Larsen.
  • Uppdaterad: 13 JUN 2019 14:45

Det sägs ibland att singeldistansen på mästerskap är en ”uppvärmning”, hittar man någonting på en gång och kan vara med och slåss om medaljerna är det bra, men hittar man ingenting kan man se det som en uppvärmning inför de kommande, mer prestigefyllda distanserna. När VM-medaljörerna Mattias Wetterberg och Martin Larsen idag spelade kvalet på singeln hittade de inte spelet.
- Man känner sig inte riktigt tävlingsskarp. Det är lite för olika slag från handen och så ska man försöka läsa slag som inte är helt hundra. Då blir det ofta skit, säger den tidigare världsettan Martin Larsen.

Ingen av Team Pergamon-spelarna fick tag i någon bra klotreaktion på det svåra underlaget och när de letade efter en lösning hittade de, till en början, inte någon.
- När vi spelade våra normala slag så fick vi inte någon bra reaktion. Sedan provade man att slå hårdare, ligga mer bakom bollen och så vidare, det finns så mycket saker man kan göra. Det var en singelstart där man tester mycket för att hitta någonting optimalt, säger Martin Larsen.

Det blev en 33e plats för Martin Larsen i singeln efter att den dubble regerande mästaren i masters slagit 1229. För Mattias Wetterberg blev det en 63e plats efter 1174.
- Även om man kommer till fickan så fick man ingen reaktion, det blev lite platt, eller tian stod. Sen tycker man ju alltid att man har lite otur när man inte spelar bra. Man känner att banorna inte passar en och så vidare, men både jag och Mattias är överens om att vi måste spela lite bättre, säger Martin Larsen och fortsätter:
- Vi ger bort lite för mycket käglor. När man inte känner att man inte har häng så blir det lätt att man missar ett par enkla spärrar som kan straffa en senare under mästerskapet. Det kändes aldrig som vi hade häng på medaljerna, säger han.

Tre spelare hittade dock en bra reaktion i det avslutande passet, säkrade medalj, och tog sig till semifinal. Fransmannen Gaetan Mouveroux, som slog EMs första 300-ing, britten Matty Clayton som avslutade med 772 på de sista tre serierna och tysken Tobias Börding. Från det första passet tog sig holländaren och världsmästaren i singel från 2017, Xander van Mazijk, vidare till semi.
- De fyra som går till final spelar sitt eget spel, de matchar upp mot banorna väldigt bra. Det är för svårt för att trixa sig dit. De gör sin grej och det funkar. Tittar man på Gaetan och Bördingen, till exempel, så har de ganska mycket fart och rotationer men de rycker inte i bollen, då får de en bra reaktion i kägelhögen, säger Martin Larsen.

Alla de svenska spelarna har dock lärt sig mycket av den inledande ”uppvärmningsdistansen” på herrarnas EM som nu fortsätter med dubbeln. Klockan nio imorgon börjar mästerskapets andra distans, då ställer Sverige upp med Adam Andersson och Mattias Olsson. På eftermiddagen följer sedan William Svensson och Pontus Andersson innan Mattias Wetterberg och Martin Larsen spelar på lördag förmiddag.
- Ju längre passet gick ju mer tycker jag att vi kommer in i det. Vi har lärt oss vilka bollar som rullar OK och på vilket sätt man måste släppa bollen. Man måste vara mjuk på handen, inte rycka och slita i den, säger Martin Larsen.

Se alla resultat och följ mästerskapet på: https://bowling-emc2019.eu/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

EMC 2019
Herr EM München
12-22 juni
Scoring Online
Livestream

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info