Hoppa till sidans innehåll
Foto: Streamforce4bowling Mattias Olsson

EM: ”Det var tufft idag”

14 JUN 2019 14:18
De svenska vänsterhänta debutanterna hade det tungt idag när kvalet till dubbeln inleddes på EM i Tyskland. Det blev en nionde plats i första starten av tre. - Man justerar och försöker hitta marginaler som inte riktigt finns, säger Mattias Olsson.
  • Skapad: 14 JUN 2019 14:18

Redan från början såg det lite tungt och frustrerat ut hos Team Pergamons vänsterhänta duo Mattias Olsson och Adam Andersson idag när de spelade dubbeln på herrarnas EM i München. Den plan som de hade i första serien fungerade inte alls som de hade tänkt sig.
- Planen var att börja med Uretan men vi märkte snabbt att det inte var rätt beslut. Känslan var att resultatnivån skulle vara låg och därför höll vi kvar i Uretanet lite för länge i första, säger Mattias Olsson.

När de väl flyttade in i banan med reaktivt material och började skruva mer hittade de lite högre resultat. De räddade upp första serien bra och visste att de hade tagit rätt beslut, sen kom nästa bakslag.
- Bytet från ena sidan av hallen till andra sidan satte lite griller i huvudet och vi hamnade fel på det igen. Man justerar och försöker hitta marginaler som inte riktigt finns. Nej, det var tungt idag. Det är ju tufft, det har nog inte undgått någon, säger Mattias Olsson.

Mot slutet, när profilen har spelats upp lite och debutanterna får lite mer marginaler att spela på inifrån blir spelet bättre och de sista tre serierna snittade Mattias Olsson och Adam Andersson 212.
- Adam spelar riktigt bra på slutet. Vi tvingas kliva djupt in i banan på grund av den friktion som finns och att då få carry, från så djupt in, kräver lite vana och en bra bössa, säger Mattias Olsson.
- När profilen får sätta sig lite och jag kan kliva in med någon blankt blir det bra. När jag känner att jag får en anständig reaktion i banan så bowlar jag faktiskt ganska bra, säger en mycket besviken Adam Andersson efter passet:
- Det är frustrerande att få sitt livs chans att representera sitt land och se ut som en nybörjare. Det är väldigt svart just nu, säger han.

För de båda vänsterhänta blir det nu att titta framåt, mot 3-manna och lag-distansen. De får sätta sig ner och hitta en ny plan till de första tre serierna.
- Jag ska göra precis allt jag kan för att hitta en bättre lösning inför 3-manna, säger Adam Andersson.
- Vi har en väldigt bra dialog med våra coacher, så jag är säker på att vi kommer hitta den bästa lösningen för fortsättningen. Vi hade det tungt idag, men vi kommer komma in i nästa distans med en jäkla glöd och vara riktigt taggade, säger Mattias Olsson.

Det andra svenska paret: Pontus Andersson och William Svensson kliver nu in på banorna för att spela sina 6 serier i dubbelkvalet innan det avslutas med det sista passet imorgon då Mattias Wetterberg och Martin Larsen spelar.
- Jag tror stenhårt på ”Wille” och Pontus, och även Martin och Wetterberg imorgon så jag tror att vi har väldigt bra medaljchans fortfarande, säger Adam Andersson.

 Se alla resultat och följ mästerskapet via dess hemsida: https://bowling-emc2019.eu/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

EMC 2019
Herr EM München
12-22 juni
Scoring Online
Livestream

enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info