Hoppa till sidans innehåll

EM: Debuten är avklarad

12 JUN 2019 14:20
Både Adam Andersson och Mattias Olsson debuterade i landslaget när de avklarade singeldistansen på EM idag. De vinner inga medaljer men lärde sig väldigt mycket. - Om jag börjar göra rätt saker så gillar jag våra chanser, säger Adam Andersson.
  • Uppdaterad: 12 JUN 2019 14:20

De svenska vänsterhänta debutanterna Adam Andersson och Mattias Olsson har nu avklarat sin landslagsdebut när de idag spelade singeln på Europamästerskapen i München. Ingen av dem kommer att nå medaljstriden men båda klarade av att nå 1200-strecket som innebär 200 i snitt, vilket bara 14 av startens 61 spelare gjorde.
- Det är en mäktig upplevelse. Jag är glad att jag har spelat så många slutspel som jag har gjort, för känslan påminner om detta. Jag tycker ändå att jag kom in i det snabbt, säger Mattias Olsson.

Den 36-åriga vänsterspelaren från Göteborg kom in snabbt i spelet och smällde in 235 i första serien och fortsatte även bra i andra serien. Samtidigt hade hans lagkompis från Team Pergamon: Adam Andersson en bra start där en tomruta gav 190 i sista. Sedan halkade han till i ett spärrslag i andra och drog på sig ett övertramp.
- Där kryper sig en stor osäkerhet in och plötsligt känns ansatserna hala, underlaget omöjligt, och jag börjar bowla väldigt försiktigt, och väldigt dåligt, säger Adam Andersson.

Även Mattias Olsson hade bekymmer med de hala ansatserna i tredje och fjärde serien. Sedan var han inte riktigt med när banan förändrade sig. Men till avslutningen klev både de vänsterhänta debutanterna djupare in i banan och skruvade mer.
- Där var det mer friktion och både jag och Adam kunde våga kasta bollen ifrån oss lite mer, alltså längre väg till fickan, och det gav resultat, säger Mattias Olsson.
- Det var helt rätt sak att göra och då börjar jag också bowla bra igen. Sista 27 rutorna är jag drygt 70-80 ”över” och det är det jag får ta med mig, för på det här under laget är det bra, säger Adam Andersson.

Mattias Olsson slutade på en sjätteplats i den första starten, av tre, med 1264 och Adam Andersson landade på prick 1200 och en 14e plats. Det kommer inte ge några medaljer i singel, men passet har lärt dem saker inför dubbeln som de spelar på fredag.
- Jag får nog inse att jag inte har något ”mellis” här. Det blir Uretan ganska rakt vid ribba 7-8 så länge det går och när det slutar fungera är det bara att hoppa 10-15 ribbor höger och skruva med reaktivt, säger Adam Andersson och fortsätter:
- Det var riktigt skönt att komma tillbaka och skönt att se Mattias bowla riktigt bra genom hela starten. Om jag börjar göra rätt saker så gillar jag våra chanser, säger han.

Nu kliver ”Team Småland” på banorna med Pontus Andersson som tog ett brons i singel på förra EM och juniorstjärnan William Svensson som debuterar på seniornivå. Följ dem via mästerskapets hemsida: https://bowling-emc2019.eu/ Där finns både resultat, livescore och livestream.

 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

EMC 2019
Herr EM München
12-22 juni
Scoring Online
Livestream

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info