Hoppa till sidans innehåll

Elit-SM på SVT Play idag

2017-07-03 10:40
Klockan 11:20 börjar TV-sändningen från SM-Veckan i Borås där Sveriges bästa bowlare ska koras när Elit-SM avgörs. Alla sex deltagare har sin egen motivation att ta hem SM-guldet.
  • Uppdaterad: 2017-07-03 10:46

Stegfinalen som avgör Elit-SM kommer idag att direktsändas på SVT Play från Bowlingcafét i Borås. Där kommer några av Sveriges absolut bästa bowlare att göra upp om de eftertraktade SM-gulden på SM-veckan. Först kommer damerna att spela sina finaler, där har Jenny Wegner chansen att ta sitt andra raka SM-guld.
- Det är det jag går in för. Man vill ju alltid vinna oavsett om man har vunnit förut eller inte, säger hon.

Den 23-åriga Perstorpstjejen är en världsstjärna inom bowlingen. Förra året vann hon Världcupen i Shanghai, var ankare i det svensk lag som vann EM-guld i Wien och var en nyckelspelare i Spader Dam som tog hem det prestigefyllda SM-guldet i 8-mannalag. I dagens semifinal kommer hon att få möta Ida Andersson från BK Högland som förra året tog brons på Elit-SM.
- Även i år är det två Femtionian-spelare i finalen, säger den 24-åriga småländskan.

Alla tre spelare i stegfinalen var med och spelade EM för Sverige förra sommaren i Wien. Ida Andersson från Nässjö åkte då hem med tre medaljer. Hon har dessutom redan vunnit ett SM-guld i år, i 2-manna tillsammans med Sabina Asplund. Under kvalet har hon varit ytterst stabil, men det räcker nog inte till SM-guld.
- Nej, jag tror inte det. Börjar Jenny strikea får jag hitta på någonting, säger hon.

Högst upp på damernas stege står Filippa Persson från BK Femtionian. Fjälkinges stolthet är regerande Europamäster i Masters och har vunnit mängder med medaljer. Men någon SM-medalj har hon inte, förra året slutade hon fyra på Elit-SM.
- Lite revanschsugen var man ju. Jag ville göra det bättre än förra året, säger 21-åringen.

Hos herrarna är det två juniorer som kommer att mötas i semifinalen. 18-årige Emanuel Jonsson och blott 16-årige William Svensson. Båda tog i våras individuella medaljer på J-EM i Helsingfors. Emanuel Jonsson i singel och William Svensson blev historisk när han blev först någonsin att försvara sitt guld i Masters. Nu jagar de sina första medaljer på Elit-SM.
- Det ska bli häftigt, kul att få spela mot Emanuel också eftersom vi är goda vänner, säger William Svensson och Emanuel Jonsson håller med:
- Det ska bli riktigt kul, även om jag hade velat möta honom i finalen, säger han.

I finalen väntar istället Team Pergamons Mattias Wetterberg. Den svenske EM-spelaren från förra sommaren var helt överlägsen i kvalet och dominerade fältet. Nu jagar han sitt första SM-guld, delvis för att han vill ta revansch i Europacupen som han blev tvåa i 2014 efter att han blev tvåa i Elit-SM efter den svenske världsettan Martin Larsen.
- Det var inte så mycket att göra åt honom då. Men jag skulle vilja ta revansch på Europacupen, jag tyckte att jag var värd att vinna där, säger Mattias Wetterberg.

Klockan 11:20 är det dags för sändningen att gå igång. Då kommer damernas semifinal att inleda sändningen. Sedan spelas damernas final innan herrarna startar sitt semifinalspel. Klockan 13:30 beräknas Sveriges bästa bowlare att vara korade.

Följ finalerna på SVT Play: https://www.svtplay.se/video/13912652/sm-veckan/sm-veckan-3-jul-11-30

Eller på SMs resultatsida: http://www.2017.bowlingsm.se/dynamic/start.asp
Följ gärna också arrangörsklubben IFK Borås Bowling på Instagram @ifkboras_bowling där de lägger upp bilder och videos från Elit-SM. 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
UPP-slaget 11-13 augusti 2017
 

Sommarläger Nässjö
15-17 Augusti 

 


Anmälan till Elittävlingen i Malmö 6-7/10

 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
Städa Sverige Se film med goda exempel - där föreningar hjälper naturen!
 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info